CORMIER JAVNO OPTUŽIO MIOČIĆA: Ovaj hladno odgovorio ‘punjenjem’ za meč

Instagram

Proslavljeni američki hrvač i bivši prvak u UFC-ovoj teškoj kategoriji, Daniel Cormier, pun je samopouzdanja pred treći dvoboj sa Stipom Miočićem. 

Njih će se dvojica, ako sve bude teklo po planu, potući za pojas prvaka teške divizije 15. kolovoza u Las Vegasu, a da nimalo ne sumnja u pozitivan ishod borbe Cormier je rekao u razgovoru s Arielom Helwanijem pri čemu je najavio s kakvom taktikom ulazi u posljednji meč karijere.

“Sviđa mi se borba u APEX dvorani. Ta stara noga će se nalaziti točno ispred mene da ju ugrabim. Bit ću poput Curtisa Blaydesa. Ako želite gledati 25 minuta borbe na nogama, to neće biti ono što ćete dobiti. Nadam se da Stipe ima tenisice za hrvanje, jer s tim malim kavezom bit će – ‘single leg’, ‘single leg’, single leg’, single leg’, hrvanje. Što je tu je. Oprosti”, otkrio je Cormier.

Cormier se međutim nije zadržao na tome. Amerikanac je odlučio stati na kraj prozivkama da se u prvom i drugom meču često puta koristio nedozvoljenim sredstvima da bi onemogućio Miočića u borbi.

“Nisam to namjerno radio”, odgovara Cormier na optužbe. “Nisam ga namjerno ubadao u oko. Da, u toj prvoj borbi sam ga na neki način ubo prstom, ali problem je u tome što ponekad kada spariram… Kao niži borac i s rukavicama od 16 unci, nekad naglo trznem rukom prema sparing partneru i uspijem ga pogoditi iako mi je zapravo malo izvan dosega. Mislim da je zbog toga došlo do uboda u prvom meču”, objašnjava Cormier u razgovoru s MMA Fightingom.A da nije on jedini koji krši pravila igre, Cormier se pobrinuo istaknuti kada je optužio Stipu da čini istu stvar.

“I on je meni uvalio palac u oko. Nije da se to njemu ne događa. Gledajte, mi nosimo te male rukavice, a treniramo s onima od 16 unci. Stoga ponekad radimo neke stvari s velikima koje ne smijemo s onima od 4 unce. U svakom slučaju, nije mi namjera tog lika ubadati prstima”, zaključuje Cormier.

Miočić koji u pravilu rijetko ulazi u debate, naročito preko društvenih mreža, samo je na svom Instagram profilu objavio fotografiju ručka pri čemu se zahvalio sponzoru koji ga “drži punim” za vrijeme priprema.

Nema sumnje da je prvak svu koncentraciju usmjerio na borbu koju je shvatio maksimalno ozbiljno. Trenutačan omjer s DC-jem je 1-1, a pobjedi u drugom dvoboju mnogi uzrok pronalaze u manjoj kilaži  s kojom je Miočić ušao u drugi dvoboj, zbog čega je kondicijski bio spreman na sve Cormierove pokušaje rušenja i borbe iz kontakta i neposredne blizine.

Miočić je de facto jedan od najuspješnijih UFC boraca općenito, te s obranama naslova koje je ostvario nakon osvajanja naslova protiv Werduma po tom kriteriju i najuspješniji teškaš u povijesti organizacije, no ako se raspravlja o visoko subjektivnoj kategoriji “najboljeg” borca, Cormier je u svijetu mješovitih borilačkih sportova neizostavno ime. Miočiću će trebati sva moguća koncentracija i svako dostupno oružje iz arsenala kojim raspolaže da bi došao do druge pobjede nad fantastičnim Cormierom.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI