CLIPPERSI NADOMAK PRVOG FINALA ZAPADA, ZUBAC VRLO DOBAR! Aktualni prvaci se provukli do sedme utakmice

Košarkaši Los Angeles Clippersa stigli su nadomak prvog plasmana u finale konferencije u 50-godišnjoj klupskoj povijesti, oni su u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige svladali Denver Nuggetse s 96:85 te tako poveli s 3-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

U četvrtoj utakmici protiv Nuggetsa Clippersi su vodili od prvog do posljednjeg trenutka, već u prvom poluvremenu su stekli prednost od 16 razlike, a nakon što su se Nuggetsi u trećoj četvrtini uspjeli malo primaknuti uslijedilo je novo odvajanje na 19 razlike (90:71) sredinom četvrte četvrtine čime je susret bio odlučen.

Još jednu odličnu utakmicu u momčadi Clippersa odigrao je igrač kojega su prošlog ljeta doveli upravo kako bi postali kandidati za naslov prvaka, Kawhi Leonard koji je uz 30 koševa ostvario i 11 skokova te 9 asistencija.

Važnu ulogu u pobjedi Clippersa imao je i hrvatski centar Ivica Zubac koji je za 29:45 minuta provedenih na terenu ubacio 11 poena (šut za dva 4-9, slobodna bacanja 3-4) uz 9 skokova i 2 blokade. Kod Nuggetsa, koji su i u prvom krugu doigravanja gubili sa 1-3 od Utah Jazza, ali su uspjeli preokrenuti, najučinkovitiji je bio Nikola Jokić sa 26 koševam 11 skokova i 6 asistencija.

Clippersima je ovo tek šesti nastup u polufinalu konferencije, no peti u posljendjih 15 godina, a dosada su najbliže prolasku dalje bili 2006. i 2015. kada su u ovoj fazi natjecanja gubili sa 3-4 od Phoenixa, odnosno Houstona. Prvu od tri prilike za prolazak dalje Clippersi će imati u noći s petka na subotu.



Iste te noći će prvaci Toronto Raptorsi i Boston Celticsi igrati odlučujuću sedmu utakmicu za prolazak u finale Istoka i ogled s Miami Heatom. Toronto se spasio ispadanja 125:122 pobjedom u šestoj utakmici do koje je stigao nakon dva produžetka i uz nemalu pomoć sudaca.

Naime, u posljednjem napadu Celticsa u četvrtoj četvrtini kod rezultata 98:98 Kemba Walker je dvije sekunde prije isteka vremena krenuo u prodor, a pod obručem ga je OG Anunoby očigledno udario po ruci, no suci se nisu oglasili te nisu dali Walkeru dva slobodna bacanja kojima bi mogao osigurati pobjedu i prolazak Celticsa u finale Istoka.

U prvom produžetku oba su sastava postigla samo po osam poena, pa se ušlo u dodatnih pet minuta u kojima su bili mnogo efikasniji, a na kraju su taj drugi produžetak Raptorsi dobili sa 17:14. Lowry je pogodio za dva za prednost Toronta 123:119 11 sekundi prije kraja, no Tatum je odgovorio tricom za 123:122 sa šest sekundi preostalih na semaforu, da bi potom Powell s dva pogođena slobodna bacanja doveo Raptorse u prednost od 125:122 pet sekundi prije isteka vremena. U posljednjem napadu Celticsa Smart se izborio za šut za tricu za eventualni treći produžetak, no nije bio precizan.

Kyle Lowry (osam skokova, šest asistencija) i Norman Powell su sa po 23 koša bili najefikasniji kod Raptorsa, Fred VanVleet je dodao 21 uz devet skokova, dok je OG Anunoby sakupio po 13 poena i skokova za Raptorse, dok su kod Celticsa dva igrača bila blizu “triple-doublea”. Ostvario ga je Marcus Smart sa 23 ubačaja, 11 skokova i 10 asistencija, a Jaysonu Tatumu je nedostajala jedna asistencija, on je imao 29 ubačaja, 14 skokova i devet asistencija. Najefikasniji je ipak bio Jaylen Brown sa 31 pogotkom, a tome je dodao i 16 skokova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI