CITY KONAČNO PROŠAO U POLUFINALE: Dortmund ih šokirao na startu, no potom je uslijedio preokret

Nogometaši Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Borussiju Dortmund sa 2:1 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka i plasirali se u polufinale Lige prvaka. Tako su se s ukupnih 4:2 plasirali među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta.

City šokiran odmah na startu

No, meč za njih nije počeo baš najbolje jer je Dortmund odlično otvorio utakmicu i brzo stigao do vodstva.

Domaći su šokirali City već u 15. minuti kada je sjajan pogodak postigao Bellingham za 1:0 i to je bio rezultat koji je u polufinale vodio Dortmund.

Međutim, City je nakon toga krenuo svim silama naprijed. Do izjednačenja su mogli samo deset minuta kasnije kada je u šansi bio De Bruyne, ali lopta nakon njegovog udarca pogađa stativu.



U 32. minuti nova šansa za goste. Ovaj put zicer je imao Mahrez, no jedan od odbrambenih igrača u posljednji trenutak spašava svoj tim i šalje loptu u korner.

Šest minuta kasnije City ponovo prijeti. Nakon odlične akcije glavom je pokuša Zinchenho, ali je golman Dortmunda uspio da odbrani njegov udarac.

U drugom poluvremenu uslijedio preokret

Međutim, početkom drugog dijela City je uspio da poravna na 1:1. Del Cerro je svirao penal za goste nakon što je rukom igrao Emre Can i nije mijenjao odluku ni nakon protesta domaćih.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Mahrez koji je uspio da poravna na 1:1. City je nakon gola imao incijativu iako Dortmundu to nije odgovaralo. Njemački klub pokušao je da dođe do gola koji ih šalje u produžetke, ai to nisu uspjeli.

Pitanje pobjednika u ovom dvomeču riješeno je u 75. minuti kada je sjajan pogodak s vrha kaznenog prostora postigao Foden za 2:1 i potpuni preokret engleskog kluba.

City je do kraja zadržao svoju prednost i plasirao se u polufinale gdje ih čeka okršaj protiv PSG-a.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI