ČILIĆ IZBORIO PRVO FINALE SEZONE: Slijedi veliki okršaj s Đokovićem u Tel Avivu, Mrnja traži treću pobjedu

Foto: Guliver Images

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale dvoranskog ATP turnira u Tel Avivu nakon što je sa 7-5, 6-3 svladao Francuza Constanta Lestiennea, 68. igrača na svijetu.

U drugim dijelovima oba seta Čilić je radio razliku te je u prvom setu 2-5 okrenuo u 7-5, a u drugom setu 2-3 u 6-3.

Francuski tenisač u prvom setu je od 1:1 pobjegao na 4:1 te 5:2, dok je kod 5:3 servirao za prvi set. Spasio je tada Čilić jednu set-loptu, a spasio je jednu i kod 5:4, kada je servirao za ostanak u prvom setu. Čilić je 2:5 preokrenuo u osvajanje prvog seta 7:5, s tim da je Lestienne kod 5:6 zatražio prvi prekid kako bi mu se pružila liječnička pomoć.

U drugoj dionici svaki je igrač držao svoj servis do 3:3. Tada je Francuz prvi put pokleknuo, ali u tom trenutku se i dogodio njegov kraj. Čilić je do kraja napravio još jedan break za konačno slavlje.

Đoković uvjerljivo vodi

U nedjeljnom finalu Čilić će igrati protiv srpskog tenisača Novaka Đokovića, koji je nakon brzopoteznog prvog seta i priličnog mučenja u drugom pobijedio Rusa Romana Safiullina 6:1, 7:6(3). U finalu Tel Aviva Novak Đoković će tražiti put do 89. ATP titule u karijeri, dok je Čilić dosad osvojio dvadeset naslova pobjednika, a uz to je još petnaest puta nastupao u finalima.

U karijeri su Đoković i Čilić igrali dvadeset međusobnih mečeva i prednost je debelo na strani srpskog tenisača (18:2).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI