ČEMU VAR KADA SE DOGAĐAJU OVAKVI PROPUSTI? Španjolci upozoravaju na sporni rezultat

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Francuska je jučer navečer na San Siru u Milanu s 2:1 u finalu protiv Španjolske osvojila naslov u europskoj Ligi nacija, obogativši trofejnu riznicu titulom koju Francuzi još nisu imali.

Utakmica na legendarnom milanskom stadionu postala je jako napeta u posljednjih pola sata, kada su francuski reprezentativci prvo primili gol, a zatim su izveli preokret za dolazak do novog trofeja.

Pobjedu je donio gol Kyliana Mbappea u 80. minuti, u situaciji o kojoj se najviše pričalo nakon završetka utakmice. Činilo se da je Mbappe u toj akciji bio u zaleđu, na to su upozoravali Španjolci, no nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke, engleski sudac Anthony Taylor objavio je da je gol priznat.

Ta situacija pokazala se presudnom i izazvala je raspravu, a kako je izgledala, pogledajte u sažetku finala – ovdje.

Trenutak koji je donio veselje aktualnim svjetskim prvacima nije pao lako njihovim protivnicima. U analizi spornih sitacija poslije utakmice, španjolska Marca istaknula je da je Mbappe zabio nakon što je bio u zaleđu, a jedina utjeha reprezentaciji koja je izgubila ostaje što se to nije dogodilo u finalu važnijeg natjecanja.



“Nema nijednog pogleda na ovu situaciju koji bi pokazao da je Mbappe bio u ispravnoj poziciji prije gola. Ovakva odluka je u vremena tehnologije skandal kako god pogledaš na ovu situaciju. VAR je bio uveden upravo zbog toga da odluka u utakmicama ne bi padala na nepošten način, a to se dogodilo na San Siru”, donosi poznati španjolski sportski list u svojoj analizi.

Opisujući što se dogodilo u spornoj situaciji, Sergio Busquets je u izjavi nakon utakmice kazao da je sudačko objašnjenje za priznati gol bilo u pokušaju španjolskog stopera Erica Garcije da dođe do lopte prilikom dodavanja prema Mbappeu. No, u španjolskom taboru upozoravaju na to da je strijelac odlučujućeg gola za Francuze svejedno bio u zaleđu pa, kako je kazao Busquets, odluka da gol bude priznat nije imala smisla.

Sporna situacija je, tako, obilježila odlučujući trenutak finala, a koliko god se bunili, Španjolcima nije bilo pomoći. Nije bilo promjene nakon pregleda snimke, a Francuzi su nedugo poslije Mbappeovog gola mogli započeti proslavu svojeg novog naslova, prvog u Ligi nacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI