ČAČIĆ SIJAO OD SREĆE: ‘Ovo je povijesna utakmica, no nama je HNL svetinja!’ Tuchel ljut i ogorčen: ‘Dinamo me nije ničim iznenadio’, najavio i radikalne poteze

Foto: BORIS KOVACEV/CROPIX

Dinamo je na Maksimiru pobijedio Chelsea 1:0 u prvom kolu skupine E Lige prvaka pred 20.607 gledatelja. Utakmicu je svojim golom odlučio Mislav Oršić.

Bio je to ujedno i prvi pogodak u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Nakon utakmice junak Mislav Oršić je dao svoje dojmove:

”Ne znam što bih rekao, atmosfera je bila stvarno fantastična. Znali smo da ćemo se morati stalno braniti i pokušavati iz kontre i stvarno nam je uspjelo. U obrani smo bili čvrsti, zadnja linija je sve očistila ispred Livakovića, a on je imao dvije-tri sjajne obrane. Svako je dao nešto ovom rezultatu, sretni smo i nadam se da će ove godine biti bolje u Ligi prvaka nakon prve pobjede”, rekao je Oršić.

Trener Chelseaja Thomas Tuchel ljutito i sažeto odgovarao je na pitanja: “Nismo realizirali svoje prilike u prvih 15 minuta pa smo dobili nevjerojatan gol od dva igrača u kontri. Nakon toga smo se mučili u kreaciji. To je otprilike to. Jesam li očekivao ovakav Dinamo? Očekivao sam da ćemo mi biti bolji, no opet smo odigrali loše i to je trenutno naša realnost.”



Sipao je ogorčenje i na konferenciji za medije: “Ljut sam na sebe i našu igru. Nismo bili dovoljno dobri, posvećeni, agresivni. Ovo nije bilo dovoljno ni timski ni individualno, zato smo izgubili. Ne znam otkud je došla ovako loša igra. Mislim da je nedostajalo želje, gladi. Tako ne možete na najvišem nivou.”

“Dinamo me nije iznenadio, očekivali smo ovakav Dinamo. Nakon prvih 15-20 minuta nismo bili dobri, rekao bih da nismo namirisali krv. Ne razumijem to, imali smo prostora za napraviti više nego što jesmo. Ovakav gol još nismo primili. Dva igrača su nas izigrala u kontri. Moramo biti bolji, mislio sam da idemo u dobrom smjeru, ali ovo danas me iznenadilo”, kazao je Tuchel.

“Ja nisam podcijenio Dinamo, a ako kao ekipa jesmo, onda imamo veliki problem”, odgovorio je na pitanje pa prokomentirao atmosferu: “Mislim da bi bilo puno bolje da je cijeli stadion mogao bi biti pun, ali tako je kako je. Navijači su bili glasni, ali atmosfera danas nije bila razlog naše loše igre. Navijači su bili velika podrška domaćoj ekipi, a cijela jedna tribina je bila zatvorena, što je zapravo nama pomoglo”, zaključio je Tuchel naglasivši kako će kazniti igrače oduzimanjem slobodnog dana.

Na red je potom došao i slavljenički trener Ante Čačić.

“Gledajte, ovo je sigurno povijesna utakmica. Izuzetno vrijedna tri boda protiv jednog moćnog Chelseaja. Čestitke mojim igračima na 90 minuta koncentracije, spremnosti da su u niskom bloku i čekamo svoje šanse. Znao sam da će nam se otvoriti, samo smo morali biti koncentrirani do kraja. Nismo imali loše mjesto u momčadi”, rekao je Dinamov trener Ante Čačić za Arena Sport pa dodao:

“Rekao sam da je ovo drugačiji Chelsea nego što će nas čekati u 11. mjesecu. No vjerujte mi, ja sam već u Gorici. Nacionalno prvenstvo je nama svetinja. Čeka nas teška utakmica. Još jednom hvala mojim igračima, spremali smo danima ovakav način igre i igrači su ga objeručke prihvatili.”

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI