ČAČIĆ PREPUN OPTIMIZMA: ‘Želimo Ligu prvaka i doći do konačnog trijumfa, a navijači gostiju ne moraju strahovati’

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Pred nogometašima Dinama uzvrat je protiv Bode Glimta prvaka Norveške, plavi moraju nadoknadi poraz od 1:0 iz prve utakmice kako bi se ponovno plasirali u Ligu prvaka. S tribina će imati i veliku podršku navijača, stadion je rasprodan. Utakmica počinje u 21 sat.

Ante Čačić na službenoj press-konferenciji dan uoči uzvratnog dvoboja s Bodo/Glimtom pojavio se u društvu kapetana Arijana Ademija. Na dispoziciji Čačiću svi su igrači osim viroznog Lauritsena i kartoniranog Josipa Mišića.

“Dočekali smo i taj trenutak, da igramo utakmicu za Ligu prvaka. Utakmicu dočekujemo u dobrom ozračju, a imat ćemo i sjajnu podršku navijača. Očekujem dobro izdanje Dinama. Gosti imaju prednost od jednog gola, ali mi ćemo učiniti sve da Zagreb i Hrvatska vide Ligu prvaka”, kazao je Čačić u uvodu najavne pressice.

“U drugom smo poluvremenu bili bolji, vjerujem da sutra nećemo ponavljati greške iz prve utakmice. Nadam se da će ekipa biti u dobrom izdanju i da ćemo doći do konačnog uspjeha, odnosno plasmana u Ligu prvaka”, dodao je Čačić.

“Oni su puno dominantniji na domaćem terenu nego na gostovanjima, držim da bi sutra trebali biti u dobrom izdanju. A ako budemo takvi, možemo se nadati dobrom rezultatu. Bodo/Glimt nije za podcjenjivanje, velik respekt imamo za njih, ali mi smo domaćini, imamo iskustva igranja u Europi. Da, imamo rezultatski minus, ali i da smo remizirali u Norveškoj, doma bi morali pobijediti”, kazuje strateg Modrih.



Upitali su Čačića i kakav Bodo/Glimt očekuje?

“Imamo dužan respekt prema njima, dobra su momčad. I da je u Norveškoj završilo neodlučeno opet bi morali pobijediti. Gosti neće puno moći promijeniti način igre, napadačka su momčad, moramo posebno paziti na bočne centaršuteve. Bitno je da budem koncentrirani i hrabri, ako ćemo se držati koncepta igra, nadam se prolazu.”

Kapetan Arijan Ademi se nadovezao na Čačića.

“Znamo kakva nas utakmica očekuje, zahtijevan je suparnik. Nadam se da će sve dobro završiti, imat ćemo ogroman vjetar u leđa od punog stadiona. Sad smo bolje upoznati s njihovim kvalitetama nakon prve utakmice, idemo po pobjedu. Samopouzdanje nam dižu dvije posljednje pobjede u prvenstvu protiv Hajduka i Osijeka, znamo koliko smo problema s njima imali prošle sezone. Želimo Ligu prvaka, to nam puno znači, nadam se da ćemo to ostvariti.”

“Sigurno da nam je lakše jer smo ih osjetili u prvoj utakmici. Znamo njihove kvalitete, bolje smo upoznati s njima, sutra ćemo im odgovoriti na još bolji način i želimo pobjedu”,kaže kapetan Dinama.

Norveške novinare zanimalo je trebaju li navijači Bodo/Glimta strahovati od Bad Blue Boysa i mogu li se sigurno osjećati u Zagrebu. I hoće li biti važan faktor na sutrašnjoj utakmici.  No, Čačić je bio miran.

“Ne vidim nijedan razlog da se netko pribojava naših navijača. Došli ste u pitomu zemlju normalnih ljudi, tako da nemate nikakvog straha. Vidjet ćete tek pravu borbu na terenu. Da, naši navijači su važan faktor, ali samo u smislu sportskog navijanja i velike podrške svojoj momčadi”, završio je Ante Čačić.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI