BRENTFORD RAZMONTIRAO CHELSEA: Čudesni Eriksen zabio za preokret gostiju, City se vratio na vrh ljestvice

Instagram

Nogometaši Brentforda u londonskom su obračunu svladali Chelsea na Stamford Bridgeu sa 4-1, a u strijelce se za gostujuću momčad upisao i Danac Christian Eriksen, što mu je prvi pogodak po povratku u englesku Premier ligu.

Chelsea je poveo pogotkom Antonija Rudigera s više od 30 metara u 48. minuti, da bi samo 12 minuta poslije Brentford imao prednost od 3-1. Izjednačio je Vitaly Janelt u 50. minuti. Četiri minute poslije Eriksen je pogodio za vodstvo gostiju, a za 3-1 ponovno je strijelac bio Nijemac Janelt u 60. minuti. Konačnih 4-1 postavio je Kongoanac Wissa u 87. minuti.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je od 64. minute za Chelsea, kad je zamijenio Tima Wernera.

Chelsea je prekinuo niz od pet prvenstvenih pobjeda i ostao na 59 bodova, daleko iza vodećeg dvojca.

Manchester City je pobjedom 2-0 na gostovanju kod Burnleyja zadržao bod prednosti pred drugoplasiranim Liverpoolom. Oba pogotka pala su u prvih 25 minuta. Kevin De Bruyne je već u 5. minuti doveo branitelje naslova u vodstvo, a konačnih 2-0 postavio je Ilkay Gundogan u 25. minuti.



“Građani” iz 30 utakmica imaju 73 boda, jedan više od Liverpoola. Idućeg vikenda na Etihadu se međusobno sastaju Manchester City i Liverpool u utakmici koja bi mogla i odlučiti o novom prvaku Engleske.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI