BOMBAŠKI NAPAD U DORTMUNDU: Nogometaš Borussije ipak teže ozlijeđen, policija pronašla pismo, napad isplaniran!

Njemačka momčad vozila se prema stadionu kada je na putu od hotela prema stadionu, točnije desetak kilometara od Signal Iduna Parka, kada ih je na sred ceste zaustavila eksplozija naprava postavljenih u grmlju kraj ceste.

U utorak oko 19 i 15 u Dortmundu trima bombama napadnut je autobus koji je prevozio nogometaše Borussije na utakmicu čertvrtine finala Lige prvaka. Njemačka momčad vozila se prema stadionu kada je na putu od hotela prema stadionu, točnije desetak kilometara od Signal Iduna Parka, kada ih je na sred ceste zaustavila eksplozija naprava postavljenih u grmlju kraj ceste. Utakmica je odgođena za srijedu u 18 i 15, stadion je evakuiran, a u napadu je stradao nogometaš Borussije, Marc Bartra.

Bartra je odmah nakon eksplozije, u kojoj je pogođen komadićima razbijenog stražnjeg stakla u autobusu, prebačen u bolnicu. Bartra je odmah ujutro operiran, stoji na službenim stranicama kluba. “Marc Bartra noćas je dva puta podvrgnut operaciji nakon što mu je u bombaškom napadu na klupski autobus slomljena plačana kost podlaktice, a šaka mu je bila puna komadića stakla”, objasnili su iz kluba.

Kapetan momčadi, Marcel Schmelzer poslao mu je poruku podrške. “Svi smo u šoku i mislimo na Marca. Nadamo se da će se brzo oporaviti i svi razmišljamo kako ćemo danas igrati za njega”, kazao je kapetan.

Ranije je vratar Borussije, Roman Burki, opisao kako je izgledalo stanje u autobusu u trenutku eksplozije.

“Sjedio sam u blizini Bartre u tom trenutku. Njega su pogodili komadići stražnjeg stakla, svi smo zalegli na pod. Policija je na svu sreću brzo urgirala i svi smo bili na sigurnom”, kazao je Burki.



Nije riječ o terorističkom napadu?

Glasnogovornik Borussije, Sacha Fligge, otkrio je pak kako za sada nema znakova da je riječ o terorističkom napadu. “Čitava momčad je šokirana, detonacija se dogodila nakon što smo izašli s parkirališta. Igrači su različito reagirali, ali svi su bili u šoku. Za sada nema znakova da se radi o terorističkom napadu, ne možemo o tome špekulirati”, kazao je glasnovornik.

Šef dortmundske policije održao je izvanrednu konferenciju. “Za sada ne možemo dati detalje, ali konferenciju smo ipak održali. U 19 i 15 dogodile su se tri eksplozije u blizini hotela Borussije. Pretpostavljamo kako je riječ o planiranom napadu, policija ja na terenu, istražujemo situaciju iz zraka, ali ovoga trenutka nemamo jasnu sliku o tome što se točno dogodilo. Ništa ne možemo isključiti. Sada tek slijedi velika policijska akcija”, kazao je šef policije u Dortmundu, Gregor Lange.

Javna tužiteljica Sandra Lucke rekla je kako su pronašli pismo. “Da, pronašli smo pismo, ali ne mogu vam otkriti detalje jer ovoga trenutka pregledavamo autentičnost sadržaja zbog pokušaja ubojstva. U pismu netko ipak preuzima odgovornost za napad. Pronađen je još jedan objekt koji nije eksplodirao”, otkrila je tužiteljica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI