BLISKI SUSRET S HRVATSKOM ZASTAVOM! Poznati vozač jedva ju je izbjegao, pa je izgubio kontrolu nad automobilom te se zabio u stablo

Screenshot: Twitter/WRC

Ovogodišnji WRC Croatia Rally je nakon početka natjecanja na brzinskim ispitima uglavnom prolazio bez situacija koje bi skupo stajale favorite u potrazi za pobjedom, ali to se promijenilo za vrijeme trećeg današnjeg ‘brzinca’, zbog načina kako je kontrolu nad svojim automobilom izgubio Belgijac Thierry Neuville.

Belgijski vozač, član Hyundai Motorsporta, zaletio se kod ulaska u jedan zavoj i očito sve krivo procijenio jer se auto zavrtio na način da je jedva izbjegao udar u jednu od hrvatskih zastava na tom mjestu. Na koncu je snažno udario u drvo, te izletio sa staze u Gorskom Kotaru.

Naime, vozilo se od Ravne Gore do Skrada, a posljedice su bile takve da 34-godišnji Belgijac zbog oštećenja na automobilu nije mogao nastaviti natjecanje u Hrvatskoj.

Nesreća na stazi zaustavila je Neuvillea dok je bio u vodstvu u borbi za pobjedu na hrvatskoj postaji WRC-a, a njegovu nevolju je u vrhu poretka iskoristio Britanac Elfyn Evans u Toyoti, koji je izbio na prvo mjesto.

Neuville će, pak, novi napad na vrh morati tražiti na nekoj od narednih postaja u kalendaru WRC-a. U Hrvatskoj nije išlo iako mu se puno toga otvaralo.



Belgijac je na vrhu poretka imao skoro 11 sekundi prednosti prije brzinskog ispita koji mu je sve odnio, sa snimkom koja se nakon toga raširila pokazujući manevar dok je nekako pokušao ostati na stazi, piše Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI