Bjelica se oprostio od Olma: ‘Bilo mu je teško, jedva se oprostio’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Tjednima, mjesecima se pričalo o možebitnom transferu najboljeg Dinamovog igrača Danija Olma, a lokacije gdje su ga selili mijenjale su se iz dana u dan.

U četvrtak u prijepodnevnim satima stigla je i konačna potvrda, Španjolac definitivno napušta redove hrvatskog prvaka, a njegova nova destinacija je Njemačka, točnije RB Leipzig, prenosi Sportklub.

Nijemci će za Danija platiti oko 18 milijuna eura, a to će s vremenom, naravno sve ovisi o njemu, porasti s bonusima. Tako će Dinamo za svaku sezonu u kojoj Olmo nastupi u Ligi prvaka zaraditi dva milijuna eura, a milijun eura za svakih 15 nastupa. Tu je i odličan postotak od 10 posto od idućeg transfera.

“Najgore je njemu jer se trebao odlučiti, imao je nekoliko jako dobrih ponuda. Odlučio se za Leipzig. Vjerujemo da će tamo pokazivati sve ono što je pokazivao u Dinamu. Dosta se emotivno oprostio od ekipe, ali to je život, ide dalje. Mi moramo bez njega, on bez Dinama. Želimo mu sve najbolje”, rekao je Nenad Bjelica za 24 sata i potvrdio odlazak svog najboljeg igrača.

Olmo je Bjelici sve otkrio još u srijedu navečer, a s igračima se oprostio u četvrtak na doručku. Bilo je jako emotivno, a na kraju je u suzama spakirao kofere i otišao za Zagreb.



“S dečkima se pozdravio, pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je jako teško. To je klub koji je na vrhu Bundeslige, jako dobro razvijaju igrače. Iz godine u godinu su bolji, imaju dobrog trenera i forsiraju mlade igrače. Igraju Ligu prvaka i to je ekipa u kojoj će se on sigurno razviti”, nastavio je trener Dinama.

A trener Dinama otkrio je i kako planira popuniti rupu koja će nastati njegovim odlaskom.

“Mi imamo igrače koji mogu zamijeniti Danija, to su Ivanušec, Majer, Gojak. Ima tu i mladih što dolaze i nema potrebe dovoditi nekoga. Vidjet ćemo o novim odlascima, zavisi sve o ponudama. Kada je došla dobra ponuda za klub i za igrača, onda je brzo došlo do dogovora. Ako bude još ponuda, onda ćemo odlučiti svi skupa.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI