BJELICA SE NE BOJI ATALANTE: ‘Mi vam ne znamo što je to strah!’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Dinamov trener Nenad Bjelica sjajno se snalazi, a zna nekoliko jezika, na prigodnim konferencijama uoči utakmica Lige prvaka, ali i poslije. Tako je sjajan bio i u Milanu gdje je večer prije bitnog ogleda protiv Atalante iz Bergama podastro optimizam svoje momčadi:

“Mi se ne bojimo, stanje u momčadi nam je poboljšano u odnosu na Hajduk, sada su spremni Gojak i Gavranović, a na raspolaganju bi nam trebao biti i Ademi. Zbog kartona nam nedostaje Moro, u dobrom smo stanju, jedva čekamo utakmicu. Imam li plan za utakmicu? Imam ga, ali ga sigurno neću reći ovdje pred novinarima. Mi smo u prvoj utakmici bili perfektni, a Atalanta je na kraju imala dvije-tri opasne situacije gdje nas je i sreća pomazila. Sutra će biti drugačija utakmica, igramo u Italiji, i oni nas bolje poznaju. No, mi i dalje idemo po pozitivan rezultat”.

Bjelica dobro zna kakva će atmosfera biti na San Siru, biti će i puno Dinamovih navijača, ali stadion neće biti pun.

“Mi igramo na punim stadionima, na praznim stadionima, kada je atmosfera bolja, onda je lakše i bolje igrati utakmicu vidjeli smo da sa Cityjem i Šahtarom preko 25 tisuća, toliko će biti i sutra. Lijepa je to atmosfera, nadam se obostrano dobroj utakmici.”

Bjelica je rekao i kakvu Atalantu očekuje.



“Očekujemo je jaku i agresivnu, kao protiv Juventusa i Cityja, zaslužila je možda više. Puna je kreativnih igrača koji po cijelom terenu kontroliraju igru. Samo s puno komunikacije, preuzimanja u zoni, koncentracije možemo zaustaviti sve kvalitetne igrače koje ima”.

Na izvrsnom talijanskom jezikom pred talijanskim novinarima baratao je Bruno Petković:

“Dok sam bio tu, bio sam isti igrač, ali igrao drugačiji nogomet. Ne na ovakvom nivou, sigurni nisam bio psihički isti kao danas. Tu sam najviše napredovao. Svjestan sam težine lige, talijanski nogomet ima više taktike, malo prostora za kreativnost. U Dinamu sam pronašao prostor da dišem. Poštujem Atalantu. Nekoliko godina radi odličan posao, odlična ekipa i prepoznatljiva igra s kojom igraju. Zadnja utakmica? Dominirali su protiv Juvea, nitko ne bi mogao zamjeriti da je imala 3-0. Znamo već osnove smjernice njihove igre, ali ne fokusiramo se na njih, samo na svoju igru i momčad, znamo kako i što trebamo”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI