BJELICA NAPUŠTA DINAMO?! Hoće li Modri nakon najbolje sezone u novoj povijesti ostati bez čudotvorca?

screenshot

Sve je moguće, pa tako i da Dinamo na kraju sezone ostane bez trenera koji ih je doveo do povijesnog uspjeha u elitnim europskim natjecanjima. Bjelica je dovukao ‘atomski’ Dinamo sve do osmine finala Europa lige, gdje ga je, pomalo i nesretno, izbacila ne tako dobra i superiorna Benfica.

Gotovo 50 godina čekali su navijači na ovakav rasplet, ali to nije sve što je Bjelica napravio. Odličnim nastupom u Europi ove sezone Dinamo je dobro napunio svoju blagajnu, a dodatno je porasla i vrijednost samih igrača. ‘Modri’ su europsku priču zaključili zaradivši oko 14 milijuna eura.

Za sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka Dinamu će pripasti pet milijuna eura, a u Europskoj ligi više od osam milijuna eura. “Modri” su za plasman u jednu od skupina dobili 2.9 milijuna eura. Za svaku od četiri pobjede u skupini zaradili su po 570.000 eura, a za svaki od dva remija po 190.000 eura.

Za osvajanje prvog mjesta u skupini Dinamo je dobio još milijun eura bonusa, a pola milijuna eura za nastup u 16-ini finala. Plasman u osminu finala donio je u klupsku blagajnu dodatnih 1.1 milijuna eura.

Odličnom europskom sezonom porasla je i vrijednost samih igrača. Zanimljivo, vrijednost igrača Dinama je porasla za 22 milijuna eura nakon pobjede protiv Benfice. Prije utakmice ‘modri’ su vrijedili 50 milijuna eura, a danas 72 milijuna.



Najskuplji je Dani Olmo, 15 milijuna eura i mladi Španjolac je jedini igrač ‘teži’ od 10 milijuna eura. Kapetan Arijan Adem je procijenjen na 6 milijuna eura, Francuz Kevin Theophile-Catherine na pet, BiH reprezentativac Amer Gojak na 4.5 milijuna eura, a Mislav Oršić na 3.5 milijuna eura. Novi hrvatski reprezentativac Bruno Petković procijenjen je na tri milijuna eura, baš kao i Izet Hajrović i Mario Gavranović.

Osim toga, Bjelica je zadužio i cijelu Prvu HNL. Naime, Dinamo je osigurao Hrvatskoj dva kluba u Ligi prvaka. Hrvatska je sada na 15. mjestu koje donosi dva predstavnika u Ligi prvaka od sezone 2020./21., pa će tako HNL imati pet predstavnika u Europi.

Puno je toga napravio Bjeličin Dinamo, međutim, nakon poraza i isapdanja iz Europa lige povela se i priča o njegovu odlasku. Odlazi li na kraju sezone Dinamov čudotvorac?

U klubu tvrde upravo suprotno! Bjelica ima ugovor s Dinamom koji važi još sljedeću sezonu, a klub ima dugoročne planove s njim o planira mu omogućiti još bolje uvjete i jaču momčad.

Strah od Bjeličina odlaska i dalje postoji. On je trenutno hit-trener i jamačno je zapeo za oko brojnim stranim klubovima. Valja reći kako je trener Dinama također poželjan vani jer je poliglot, koji se služi engleskim, njemačkim, talijanskim, španjolskim, poljskim, a razumije i fransuski.

Kada se ovako sve pobroji ispada da je Bjelica Dinamovo najveće blago…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI