BJELICA KONAČNO DOŠAO NA SVOJE: Uoči Varaždina i nastavka HNL-a dobio najbolju moguću vijest!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nastavljajući utrku s Dinamom na vrhu ljestvice, Osijek će svoju novu utakmicu u hrvatskom prvenstvu imati u petak s početkom u 18 sati u Varaždinu. Momčad Nenada Bjelice dočekuje taj susret nakon što je objavljeno da će na raspolaganju biti i Ivan Santini, a ta informacija razveselila je trenera jer će imati novog jakog aduta u momčadi.

‘Zahvalni smo svima koji su pomogli da se to tako brzo riješi. Takvi slučajevi su znali trajati do mjesec dana, a on praktički je izgubio jednu utakmicu za koju objektivno nije bio ni fizički spreman. Sada su dva tjedna treninga iza njega, već može biti na raspolaganju ekipi’, rekao je Bjelica.

‘Nismo se nadali da će biti na raspolaganju za Varaždin, imao sam nadu da bi mogao biti za Rijeku u Kupu, ali bit će s nama i ako bude potrebno, koristit ćemo ga u utakmici. Pokazat će koliko je spreman i koliko može pružiti momčadi, ali u svakom potezu vidi se njegova klasa koju posjeduje’, dodao je Osijekov trener o Santiniju.

Pristup je ozbiljan svaki put

Uoči Varaždina, Bjelica je istaknuo kako gleda na svaki nastup svoje momčadi, pa tako i na ovo gostovanje.



Najavljujući Varaždin, Bjelica je istaknuo da cijeni Zorana Kastela, koji je preuzeo momčad nakon Samira Toplaka. Kastela poznaje iz zajedničkih igračkih dana u Osijeku, a sastav koji vodi s klupe u posljednje vrijeme igra jako dobro.

‘Mislim da je Varaždin u ovom trenutku na proljeće četvrta najbolja momčad po osvojenim bodovima, sigurno za to velike zasluge imaju Zoran i Jertec, na tome im čestitamo. Uspoređivati ovaj Varaždin u odnosu na Toplakov je nezahvalno. Varaždin je s Toplakom igrao jedno vrijeme jako dobro, Samir ih je i spasio prošle godine da ne ispadnu iz lige. Ove sezone su krenuli dobro pa su imali ‘krizicu’, sada su novi treneri, ali igrači su isti. Igraju na sličan način’, rekao je Bjelica o protivniku.

Varaždinci su od početka prosinca ubilježili pobjede nad Hajdukom, Rijekom i Goricom. Takvi rezultati upozorenje su za sve momčadi s kojima se susreću.

‘To govori o njihovoj snazi, izgledaju agresivno i poletno na terenu. Ne libe se igrati visoki presing ako treba. Ima tu jako kvalitetnih igrača, no mi se fokusiramo samo na sebe. Naravno da gledamo na protivnika i da ga poštujemo, ali u ovoj utakmici mi je cilj postići da moji igrači budu na maksimumu svojeg zalaganja’, zaključio je Bjelica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI