BIVŠI IZBORNIK BILIĆ O ŠANSAMA VATRENIH: ‘Teško ćemo ponoviti Rusiju i srebro’! Španjolcima objasnio hrvatski fenomen ali i istaknuo najveći problem

Foto: Cropix

Bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić dao je veliki intervju za španjolsku Marcu te je naglasio da će naša nogometna reprezentacija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru teško ponoviti rezultat otprije četiri godine kada je osvojila srebrnu medalju.

“Bit će teško. Nismo favoriti. Favoriti su uvijek isti: Španjolska, Brazil i Njemačka. Zatim dolaze Engleska, Portugal, Argentina i možda Hrvatska”, kazao je popularni Nane.

“Možemo biti iznenađenje. Jedna stvar koju sigurno znam, nakon što sam šest godina bio izbornik reprezentacije, jest da nitko ne želi igrati protiv nas”, dodao je još.

Kao što je poznato Bilić ja našu izabranu nogometnu vrstu s klupe vodio od 2006. do 2012. Na klupi Hrvatske je sjedio ukupno u 65 utakmica.

“Naša sadašnja ekipa je mješavina iskusnih igrača koji su već napravili nevjerojatan posao u Rusiji i jako mladih igrača koji doprinose energijom i kvalitetom”, izjavio je Bilić.



“Neću reći da imamo najbolju sredinu terena, ali ne vidim niti jednu drugu koja bi bila bolja od naše s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem. To je, po meni, velika snaga ove ekipe”. Modrić, Brozović i Kovačić su kaže “iskusni, kvalitetni te kompletni igrači”.

“Odlični su u obrani, u organizaciji napada i držanju lopte. Nitko nije bolji od njih”, naglasio je. Bilić je također istaknuo naš najveći problem, a to je klasični napadač  kojeg nemamo još otkad se umirovio Mario Mandžukić.

“Otkada se Mandžukić oprostio imamo problema s napadačima. Nemamo ‘devetku’. Naš napad, osim Kramarića i Perišića, nije na razini naše sredine terena, ali je za malu zemlju poput naše teško naći igrače za takvu razinu”, rekao je Bilić.

Upitan što imaju Hrvati a nemaju sportaši iz drugih zemalja, odgovorio je da ne zna odgovoriti na to pitanje, ali da je “nevjerojatno što proizvodimo”.

“Fizički smo doista dobri. Jako dobro smo građeni. Prilično smo snažni, s dobrim ritmom i dobrim otporom. No mislim da je najvažniji karakter. Jaki smo u glavi. Mentalno smo izuzetno čvrsti”.  “Također utječe i to što se u našoj zemlji, ništa ne uzima zdravo za gotovo, ništa se ne smatra unaprijed određenim”, kazao je Slaven Bilić.

Naveo je kako u Hrvatskoj među igračima postoji zajedništvo, a također i nadmetanje.

“U Hrvatskoj imaš osjećaj da ako radiš stvari dobro, da će svi pričati o tome”, rekao je Bilić. “I također, radiš li loše, da će čitava zemlja pričati o tome. To unosi odgovornost i čini te spremnim, jako motiviranim i konkurentnim”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI