BIVŠI DIREKTOR VELIKANA NE MOŽE PREŽALITI MODRIĆA: ‘Došao sam gledati Kranjčara, ali vidio sam samo Luku’

Facebook

"Bilo je to još 2006. godine, gledao sam ga na derbiju Dinama i Hajduka. Luka je tada bio jako mladi i sviđalo mi se kako igra pa sam zatražio večeru s njim. Predosjećao sam da će biti veliki nogometaš, još tada je igrao sjajno", prisjetio se Pierpaolo Marino.

Real Madrid u srijedu 15. veljače dočekuje Napoli u osmini finala Lige prvaka, u prvoj momčadi madridske momčadi očekuje se Luka Modrić, a zanimljivo je kako je hrvatski veznjak mogao stajati na drugoj strani da se prošlost malo drugačije odvila.

Bivši direktor napuljske momčadi otkrio je kako je Napoli htio dovesti Luku Modrića. “Bilo je to još 2006. godine, gledao sam ga na derbiju Dinama i Hajduka. Luka je tada bio jako mladi i sviđalo mi se kako igra pa sam zatražio večeru s njim. Predosjećao sam da će biti veliki nogometaš, još tada je igrao sjajno”, prisjetio se Pierpaolo Marino.

Problem. Napoli je tada gazio, ali kroz treću ligu i ekspresno se probijao do prve lige, a u igri kod Napolija je bio i Niko Kranjčar koji je tada nastupao za Hajduk i bio je u naponu snage. “Bio sam u VIP loži Maksimira gdje sam gledao kako Dinamo slavi naslov prvaka protiv Hajduka. Kroz dim od baklji gledao sam elegantne kretnje Nike Kranjčara, ali sam isto tako primjetio i jednog nogometaša Dinama, pogledao sam u zapisnik i vidio da je to Modrić koji je kasnije svojim golom odlučio derbi”, kazao je Marino.

Pitali su ga u loži što misli o Kranjčaru, ali Marino je samo mislio na Modrića.

“Zanimalo me samo tko je Modrić, saznao sam da je mlad, da je godini dana ranije igrao u malom klubu. Nazvao sam potom predsjednika kluba i rekao mu da ga odmah dovede, a on je rekao kako može Dinamu ponuditi samo oko sedam milijuna eura”, otkrio je Marino.



No, to nije bio jedini problem…

“Večerali smo s ljudima iz Dinama i saznali da Modrić ne može igrati u drugoj ligi jer nije imao državljanstvo Europske unije. Mislili smo ga ostaviti na posudbi godinu dana u Dinamu dok ne uđemo u prvu ligu, ali to je propalo zbog biroktatskih problema”, kazao je Marino.

Jasno, Modrić je kasnije otišao iz Dinama u Tottenham i to za znatno veću svotu od sedam milijuna eura. Londonski klub za njega je ‘iskrcao’ 20 milijuna eura i sve ostalo je prošlost. No, pitanje je što bi bilo da je Luka potpisao za Napoli…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI