BIŠĆAN SE SIGURNO HVATA ZA GLAVU: Mladi Vatreni dobili vrlo neugodnog protivnika u dodatnim kvalifikacijama

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija igrat će protiv Danske u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj. Rezultat je to ždrijeba održanog u Nyonu. Utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se između 19. i 27. rujna ove godine, a prvi meč Bišćanova reprezentacija igrat će kod kuće, u Puli na stadionu Aldo Drosina.

Nije bilo nositelja, mogao se susresti svatko sa svakim: Hrvatska, Češka, Danska, Island, Izrael, Republika Irska, Slovačka i Ukrajina.

Danci su iz osam utakmica skupili 17 bodova i imaju samo jedan poraz, od pobjednika skupine Belgije.

“Dobili smo vrlo kvalitetnog protivnika u dodatnim kvalifikacijama, reprezentaciju koja se do zadnje utakmice borila za status najbolje drugoplasirane momčadi. Danski nogomet grabi velikim koracima prema naprijed, A i U-21 reprezentacije spadaju u sami vrh europskog nogometa, njihovi klubovi također. Čeka nas, dakle, vrlo zahtjevna zadaća, ali i Danska je, jednako tako, u nama dobila vrlo teškog protivnika”, rekao je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, Igor Bišćan za HNS-ovu stranicu.

U ostalim susretima dodatnih kvalifikacija sastaju se: Slovačka – Ukrajina, Republika Irska – Izrael i Island – Češka.

Plasman na Europsko prvenstvo već su ostvarile Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švicarska kao najbolja drugoplasirana momčad u kvalifikacijama, odnosno Gruzija i Rumunjska kao domaćini.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI