BIO JE JEDAN OD NAJVEĆIH HRVATSKIH TALENATA U KOŠARCI: ‘Shvatio sam da je Isus trener svih trenera!’

Izvor: Screenshot/YouTube

Prije nekoliko godina za njega su se otimali najjači hrvatski klubovi; u redu su stajali Cibona i Split, no Luka Klarica odlučio se za drugačiju karijeru. Naime, postao je svećenik.

Klarica je bio iznimno talentirani košarkaš te, kako i sam kaže, bio je jako ‘zagrižen’ za košarku. U košarku je puno uložio, no onda je odlučio postati svećenik.

U svemu je ključna bila jedna molitva, ali i podrška od roditelja i brata.

Bio je toliko talentiran da ga je otac odlučio odvesti u Zagreb, točnije na probu u Cibonu. Tamo su mu ponudili smještaj, uvjete za treniranje i plan rada, no uplakana majka nije mogla podnijeti da joj sin odlazi tako daleko od doma. Zato su se odlučili probati u KK Splitu, puno bližoj opciji rodnom mu Sinju. Prve košarkaške korake napravio je u tamošnjem Alkaru, a igrao je i za Solin, u mostarskom Zrinjskom, triljskoj Cetini te u Kaštelima, s kojima je izborio nastup u prvoj hrvatskoj ligi.

Kašteli su ujedno bili i posljednji klub, a onda se okrenuo, kako sam kaže, treneru svih trenera, Isusu Kristu.



Ključan je bio susret molitvene zajednice Dobri Pastir u Kaštelima, gdje ga je, kako kaže ‘neočekivano potpuno prožeo Duh Sveti’. Nakon toga uslijedio je upis na Filozofski teološki institut Družbe Isusove kao bogoslov Riječke nadbiskupije. Za svećenika je zaređen 26. lipnja ove godine, a nedavno je počeo voditi i Svete mise. Nevjerojatan životni put nekada velikog hrvatskog talenta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI