BAYERN PONOVNO OČITAO LEKCIJU BARCI: Ter Stegen spasio još težeg poraza! Prvak krenuo pobjedom

Bayern je bio dominantan u prvoj večeri natjecanja po skupinama u novoj sezoni Lige prvaka. Gosti iz Münchena su s 3:0 slavili u Barceloni, čime su najavili lov na prvo mjesto u skupini F. Ako vam kažemo da je najbolji igrač Barcelone bio Ter Stegen onda je jasno da je utakmica imala potpuno jednosmjeran tijek.

Dvostruki strijelac za Bayern bio je Lewandowski dok je ‘špinu’ otvorio Thomas Muller.

Josip Stanišić počeo je utakmicu na klupi Bayerna, ušao je u 82. minuti.

Müllerov gol pogledajte ovdje, a dva gola Lewandowskog ovdje i – ovdje.

U toj skupini E druga utakmica je završila najnepopularnijim rezultatom. U Kijevu su Dinamo i Benfica odigrali 0-0.



Chelsea je krenuo u obranu naslova s 1:0 kod kuće protiv Zenita u skupini H, s punom minutažom Matea Kovačića.

Malmö nije bio jednako uspješan na domaćem terenu. Hrvatski reprezentativni napadač Antonio Mirko Čolak igrao je od početka do kraja, a njegova momčad je u drugoj utakmici skupine H s 3:0 izgubila od Juventusa.

Mario Pašalić počeo je na klupi Atalante i ušao je u 71. minuti na gostovanju protiv Villarreala, aktualnog pobjednika Europske lige, koji je time izborio svoju ovosezonsku ulaznicu za Ligu prvaka. Gosti iz Bergama poveli su rano, golom švicarskog veznjaka Reme Freulera u šestoj minuti.

No u 39.minuti žuta podmornica izjednačuje preko anu Trigueros, a preokret je golom u 73. donio Nizozemac Arnaut Danjuma. No na kraju je Atalanta stigla do izjednačenja. Za 2:2 zabio je Nijemac Robin Gosens.

Skupina G

Lille – Wolfsburg 0:0

Poslije dolaska iz Atletico Madrida, Ivo Grbić je na golu Lillea branio cijelu utakmicu u domaćem susretu s Wolfsburgom. Završeno je bez golova nakon što su se domaći veselili u 48. minuti, ali gol Lilleovog Kanađanina Jonathana Davida na koncu nije bio priznat nakon intervencije VAR-a.

Skupina H

Chelsea – Zenit 1:0 (Lukaku 69′)

Malmö – Juventus 0:3 (Alex Sandro, Dybala 45′ – penal, Morata 45’+1)

Mateo Kovačić je od početka do kraja utakmice igrao u pobjedi europskog prvaka Chelseaja s 1:0 protiv Zenita, koji je u Londonu bio bez Dejana Lovrena u  momčadi. Chelsea je dugo lomio čvrste goste, a gol je pao u 69. minuti kada se na semafor upisao Romelu Lukaku.

U utakmici Malmö – Juventus gostima iz Torina u dresu domaćina prijetio je hrvatski reprezentativac Antonio Mirko Čolak, ali napadač Vatrenih i njegovi suigrači nisu se dobro proveli i torinska Stara dama iskupila se za loš start u Serie uvjerljivom pobjedom na startu Lige Prvaka.

Juventus je poveo golom Brazilca Alexa Sandra u 23. minuti. Nova dva gostujuća gola pala su u završnici prvog poluvremena. Paulo Dybala prvo je zabio iz penala, a Alvaro Morata donio je Juveu 3:0 u sudačkoj nadoknadi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI