BARCELONA ISPALA SA SVIH TOP LISTA: Odlazam Messija skroz ih je srozao

Screenshot: Instagram/Lionel Messi

Svijet nogometa šokirala je vijest kako Leo Messi po svemu sudeći napušta Barcelonu, pošto se ponos Katalonije našao u neizlaznoj situaciji dugova, a Laporta, iako je nagovorio Argentinca na ostanak, nije uspio nagovoriti druge zvijezde na smanjenje plaća.

Barca je probala smanjiti troškove plaća sa 671 milijun na 382,7 milijuna eura, ali stvari se nisu odvijale po planu čelnika Blaugrane.

Barcelona je ljetos prodala nekolicinu igrača, ali svota koja je zarađena nije dovoljna kako bi se pokrili svi rashodi, dok za glavne zvijezde u izlogu nema interesenata po cijeni koju je izvisila Barca.


Laporta je dao rok igračima do petka, 13. kolovoza. To je ujedno i posljednji dan u kojem se igrači mogu registrirati za otvaranje La Lige u domaćoj utakmici protiv Real Sociedada 15. kolovoza.

Čelnici La Lige dogovorili su financijsku injekciju od 2,7 milijardi eura s grupacijom CVA, investicijskim fondom specijaliziranim za sportska ulaganja. La Liga im je prodala 10 posto dionica, a milijarde bit će podijeljeno svim klubovima, ali ne ravnopravno, nego po određenom ključu važnosti, a najviše će dobiti Barcelona (270 milijuna eura), te Real Madrid (261 milijun eura).Messi sad može pregovarati s kim god želi, vjeruju kako postoje samo dva kluba u igri, Manchester City i Paris Saint-Germain, dva kluba iza kojih stoje bogate naftne države.

Barcelona je odlaskom Messija ispala sa svih top lista. Nije više u krugu 10 klubova koji mogu osvojiti Ligu prvaka. Nije više kandidat ni za prvaka Španjolske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI