BABO I SIMON POVUKLI KAD JE NAJVIŠE TREBALO: Hrvatska u drami slavila protiv Ukrajine, a čini se izbjegli i najveću opasnost

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Hrvatska košarkaška repreznetacija pobijedila je Ukrajinu  90-85 i završava skupinu kao trećeplasirana te odlazi u Berlin u nokaut fazu Eurobasketa.

Važno je bilo pobijediti bilo kojim rezultatom Ukrajinu jer se jedino tako moglo izbjeći četvrto mjesto u grupi koji bi najvjerojatnije vodilo na prvog favorita Eurobasketa reprezentaciju Srbije koja večeras od 21 sat igra protiv Poljske. Ukoliko Srbija pobjedi potvrdit će prvo mjesto u svojoj skupini. Najbolji

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri a nakon prvih deset minuta rezultat je bio 21:21. Igrač koji nas je vukao u prvom poluvremenu bio je Dominik Mavra koji je odugrao briljatnu drugu četvrtinu te nas je povukao u prednost odd devet razlike. No onda je pred kraj prvog poluvremena uslijedila klasična crna rupa te se rezultatom 45:42 za Hrvatsku otišlo se na poluvrijeme.Hrvatska je bila bolja u trećoj dionici i da nije bilo sjajnog Geruna koji je trpao hrvatski koš, utakmica je mogla već tada biti riješena. Hrvatska je imala i +8 sredinom treće četvrtine, Ukrajina se nije predavala i ušlo se u dramatičnu završnicu, jer se u zadnju četvrtinu ušlo s potpuno izjednačenim rezultatom 67:67.

U zadnjoj dionici ukrajinski su košarkaši preuzeli kontrolu rezultata, ali je Hrvatska uzvratila dalekometnim šutovima. Dvije trice je pogodio Simon, po jednu Bogdanović i Ramljak za vodstvo 86-79 tri minute prije kraja. Do kraja je Hrvatska sačuvala vodstvo i na kraju osigurala treće mjesto u skupini, da su pobijedili devet ili više razlike završili bi kao drugi.

Prvi hrvatski strijelac bio je Bojan Bogdanović s 27 poena, a imao je i sedam skokova te tri asistencije. Dominik Mavra je dodao 13, a Kruno Simon 11 uz šest skokova.



Kod Ukrajine najbolji su bili Volodimir Herun s 21 poenom i Bogdan Bliznjuk sa 16.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI