ANTE ČAČIĆ: ‘Znam gdje sam pogriješio protiv Islanda… Ostavka? Prvi put čujem za tako nešto’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Čačić je uvjeren da će Hrvatska izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo...

Hrvatska je doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali sam poraz nije toliko strašan koliko je bila momčadska igra, odnosno vodstvo izbornika Čačića. Island je slavio s 1:0 i time dodatno otežao plasman Hrvatske prema SP-u u Rusiji.

“Ne osjećam se baš bajno. Sama utakmica je i mene i sve koji vole nogomet, iznenadila. Nismo očekivali ovo, već nešto sasvim drugo. Odigrali smo najlošiju utakmicu otkako sam ja ovdje. Svaki duel su oni dobivali, bili su brži i na kraju smo primili gol”, objasnio je Čačić za HNTV.

Čačić je uvjeren da će Hrvatska izboriti plasman na SP.

“I dalje smo prvi u grupu, imamo još četiri utakmica i uvjeren sam da ćemo naći svoj put do Rusije. Nisam čovjek koji traži alibije”, veli Čačić.

Mnoge zanima što je kazao igračima na poluvremenu. “Rekao sam im da moraju što je moguće kvalitetnije kontrolirati loptu, da moramo stati na loptu, da moramo igrati dva, tri dodavanja i tražiti dubinu. Nismo smjeli ući u njihov ritam”, pojasnio je Čačić.



Čačić je od igrača izdvojio tek Luku Modrića. “Nije ovo bila prava slika Hrvatske, nismo bili dobri. Luka je bio blizu svog nivoa, ali ostali nisu i bod bi tu bio velik kao kuća”, kazao je izbornik.

Komentirao je i ponovno nekorištenje izmjena. “Kada se vidjelo da momčad ima kontakt sa mnom, onda se treneru traže greške. Ja taj posao radim već 30 godina, pitajte u svim tim klubovima je li Čačić imao igru. Uz mene su igrači rasli. U hrvatskoj struci nisam naišao na stručnjaka koji je našao kritiku na moj rad. Dežurni pljuvači koji su plaćeni neka tako nastave”, veli Čačić.

Ipak, na kraju je priznao svoju grešku. “Očito je da nisam pogodio s pravom postavom protiv Islanda. Dodao sam u vezni red Kovačića jer je bio svjež, on je dobar s Lukom i Milanom u komunikaciji i ideja je bila da s njima stabiliziramo igru, da imamo kontroliranu igru iz koje će se pripremiti završnica Kaliniću”, veli Čačić.

Tražila se i njegova ostavka. “Zaista nisam otvorio niti jedan portal i nijedne novine otkako je utakmica na Islandu završila. Ovo je prvi put da čujem za tu priču o nekakvoj ostavci”, kazao je Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI