Američki san balkanskog dečka: Jedno vrijeme nitko nije htio s njim na igralište, danas najbolji centar NBA lige

Foto: Instagram

Kada je draftiran u NBA ligu, Nikola Jokić nije dočekao taj trenutak jer je spavao. Stariji brat Nemanja zvao ga i poručio kako je draftiran u najjaču košarkašku ligu svijeta, ali Jokiću je bilo važnije spavati.

Poslije šest godina od drafta, Jokić je prerastao u istinsku super zvijezdu NBA lige. Igrač koji je centarski građen, ima fantastičan pregled igre kao playmaker i ruku najbolji šuter danas predstavlja najveću prijetnju svoje momčadi u NBA doigravanju. Dovukao je svoje Nuggetse do odlučujuće sedme utakmice protiv Clippersa, koji su prošlo ljeto intezivno radili na stvaranju svoje dinastiju. Doveli su tako NBA prvaka Leonarda i još jednu zvijezdu u vidu Paul Georga.

No, takva činjenica nije pretjerano impresionirala Nikolu Jokića koji je torpedirao ih u posljednjoj utakmici. U samo pet godina, ovaj stasiti centar dogurao je do desetog mjesta na vječnoj listi najbolji s double-double učinkom.

O kakvom igraču se radi, dovoljno je istaknuti kako je u posljednje dvije sezone nastupio na All-Star utakmicama, a prošle godine je uvršen u najbolju petorku lige kao njen najbolji centar.

Nakon šeste utakmice protiv Clippersa, Jokić je istaknuo kako cijela momčad se zabavlja na terenu te da ne razmišljaju o rezultatu. Budu li pobijedili Clipperse u sedmoj utakmici, postat će prva momčad u povijesti koja je preokrenula rezultat od 3:1 u istoj godini doigravanja.



Nije iskreno loše za momka koji je prije devet godina na Facebook postavio status “Oće li netko na basket” i nije dobio niti jedan jedini odgovor pa čak ni like na objavu. U tom trenutku nije djelovalo kako će među najboljim igračima svijeta tako dominirati.

No u srednjoj školi dosegao je centarsku visinu što mu je omogućilo profesionalno bavljenje košarkom.

Dvije godine od potpisa za Megu izabran je kao 41. pick na NBA draftu i to ponajprije jer se uvijek borio s viškom kilograma i dolazio je ipak iz relativno malog kluba za američke pojmove.

Nikola Jokić dokazao je i dokazuje još uvijek kako je jedan od najboljih centara lige i sigurno će biti izabran u tri najbolje petorke lige i ove godine. Veliki dvoboj sada očekuje Clipperse protiv Nuggetsa gdje će ponovno srpski centar igrati svoju igru koju najbolje zna – zabavljanjem na terenu ponovno će dokazati kako je najopasniji igrač.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI