ALL STAR U ZNAKU SJEĆANJA NA BRYANTA: Zapad s LeBronom bolji od Istoka

Getty images

Momčad Zapada na čelu s LeBronom Jamesom slavila je sa 157-155 protiv momčadi Istoka koju je predvodio Giannisom Antetokounmpo na 69. All-Star utakmici igranoj u nedjelju u Chicagu.

Utakmica je zapravo predstavljala odavanje počasti tragično preminulom Kobeu Bryantu koji je poginuo u padu helikoptera 26. siječnja zajedno s 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam putnika. “Nikada nećemo vidjeti igrača poput Kobea”, izjavio je Magic Johnson prije utakmice. “Ovo je teško vrijeme za cijelu NBA obitelj.” Počast je odana i bivšem NBA povjereniku Davidu Sternu koji je preminuo 1. siječnja.

Prvu četvrtinu dobio je Zapad (53-41), a drugu Istok (51-30). Treća je četvrtina završila 41-41, a u posljednjoj četvrtini je bilo je 22-30. Nagradu za najboljeg igrača utakmice, koja od ove godine nosi ime po Bryantu, primio je Kawhi Leonard, koji je u 20 minuta upisao 30 poena. U znak počasti Bryantu, svi igrači Zapada nosili su na dresu broj 24, kojeg je posljednjih deset godina nosio nastradali košarkaš  u Los Angeles Lakersima, dok su u postavi  Istoka svi igrači nosili broj 2, kojeg je nosila Bryantova kćer, također košarkašica. Bryant je  na All Staru nastupio 18 puta Također, publika u United Centru je prije početka utakmice osam sekundi bila u tišini, jer je Bryant, prije broja 24, na dresu nosio broj osam. Bryant je prvu All Star utakmicu odigrao 1998. godine, kada je imao samo 19 godina, kao najmlađi košarkaš kojem je to uspjelo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI