AKO NIKO KOVAČ OSTANE NA KLUPI BAYERNA NAKON OVOG DEBAKLA: Biti će to osmo svjetsko čudo!

Screenshot

U 10. kolu njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht iz Frankfurta porazio je Bayern s čak 5-1. Bivši klub kojeg je vodio baš sadašnji trener Bayerna, Niko Kovač, tako je doveo pod znak pitanja opstanak Hrvata na čelu bavarskog kluba.

Odmah je počelo loše. Jerome Boateng je dobio crveni karton već u 9. minuti. Srpski nogometaš Filip Kostić je u 25. minuti doveo domaćina do vodstva koje je povećao Sow osam minuta kasnije. U 37. minuti Robert Lewandowski je vratio nadu Bavarcima, ali sve su domaćini riješili u drugom dijelu utakmice.

Prvo je Abraham zabio za 3-1 odmah na početku drugog dijela u 49. minuti, a na 4-1 povećava Hinteregger u 61. minuti na drugu asistenciju Kostića na utakmici. Za 5-1 je zabio Paciencia u 86. minuti.

Ivan Perišić ostao je na klupi Bayerna koji je sada četvrti na ljestcici sa 18 bodova, četiri manje od vodeće Borussije iz Moenchengladbacha, dok je Eintracht šesti s bodom manje.

Vodeći sastav lige kao gost je nadigrao Bayer iz Leverkusena sa 2-1 (2-1). Strijelci za sastav iz Moenchengladbacha bili su Wendt (18) i Thuram (42), dok je za domaće pogodio Volland (25).



Josip Brekalo igrao je od 79. minute za Wolfsburg koji je izgubio sa 0-3 (0-0) na gostovanju kod Borussije u Dortmundu. Goloove za domaće postigli su Hazard (52), Guerreiro (58) i Goetze (88-11m).

Wolfsburg je sada sedmi sa 17 bodova, a Dortmund drugi sa 19.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI