AKO HRVAT NIJE PRVO IME…: Tu je Amerikanac hrvatskog podrijetla, as koji je matirao Real i dao Chelseu velike šanse za finale!

Screenshot

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u Madridu, Real i Chelsea su remizirali. Poveli su gosti, strijelac je bio Pulišić, a izjednačio je, sve u prvome dijelu, Benzema.

Utakmicu nije obilježio hrvatski as, Luka Modrić, ali bio je tu s druge strane američki as hrvatskog podrijetla, Christian Pulišić. Osim što je zabio za vodeći gol Chelseaja u ranom stadiju utakmice, ovaj mladić koji je već dosegao istinsku svjetsku klasu bio je najveća zagonetka za obranu Reala.

Chelsea je silno čvrsta momčad, ne daje napadaču ni milimetar prostora, a sjajno taj isti milimetar koristi u napadu. Još kada ima svjetsku klasu poput Christiana Pulišića, znano je da je riječ o svjetskoj momčadi. A gdje će svjetska momčadi protiv svjetske momčadi razočarati.

Teško je zamijeniti kulisu Bernabeua

Londonska je momčad i prva povela u Madridu na malom stadionu koji teško može zamijeniti impresivnu kulisu Santiaga Bernabeua. Hrabar nastup gostiju urodio je plodom kada je Pulišić s nekoliko driblinga kompletnu Realovu obranu poslao na izlet bez povratka.

Real je morao potegnuti iz sve snage, jer Chelsea je bio raspoložen, drugi gol Engleza riješio bi mnoge dvojbe. I Madriđane je spasio Benzema, golom iz voleja u gužvi u kaznenom prostoru.



Chelsea je cijelo vrijeme bio ravnopravan

Povratak u život domaće momčadi značio je opet malo smirivanje utakmice. U kojoj je Chelsea i dalje pokazivao da se ravnopravno nosi s Realom.

Chelsea je znao i zadržati loptu i pobjeći u protunapad, a s druge strane Real je isto pritiskao, makar Modrić nije bio suviše raspoložen. Sve to je dalo dojam zanimljive i ritmične utakmice…

Gosti su čak bili i opasniji

U nastavku, što je zanimljivo, obje su momčadi pokazivale namjeru dati drugi, vodeći gol. Ne, Chelsea se nije branio niti je čuvao finih 1-1. Dojma smo da je Chelsea bio čak i opasniji.

Ovaj rezultat niti jednoj momčadi niti daje niti oduzima nade za uzvrat. U vrijeme COVID pandemije, prednost domaćeg terena s praznim tribinama uopće ne postoji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI