ZBOG SEBIČNOSTI ŠIBENIK OLAKŠAO POSAO DINAMU: Nije to bila rutinska pobjeda pred dolazak Čekićara

Foto PIXSELL

Na kraju se desilooOčekivano, Dinamo je nadvisio Šibenik i uzeo nova tri boda. Isto, valja s početka reći, dobio je baš dobar Šibenik. Koji je kod 0-0 izradio nekoliko prigoda koje su mogle utakmicu odvesti na kolosijek koji Krznarovoj momčadi nikako nije prihvatljiv. Konačnih 2-0 za Dinamo nije nezaslužen epilog ove dinamične utakmice, ali tek toliko da se zna. Šibenik se predstavio u zgodnom izdanju…

U prvome dijelu Dinamo je dominirao, ali Šibenik je imao majku svih špansu, Sahiti je vodio napad gostiju, tri na jedan, bio je toliko sebičan da se sam upustio u realizaciju. Naravno, sve je uprskao, suigrači su se pobunili,a i trener na klupi je odmah reagirao. U poluvremenu je izvadio sebičnog Sahitija izigre.

Dinamo koji je u utakmicu ušao bez Livakovića, Franjića, Oršića i Ademija koji je ušao tek sredinom nastavka dugo nije uspijevao svoju dominaciju pretočiti u konkretnost. Štoviše, opet je Šibenik prvi imamo sjajnu prigodu, pa kad sve to nije iskoristio naravno da je morala uslijediti kazna..


U igru je ušao Ademi, odmah se osjetila živost i žešća dominacija plavog sastava. I prvi gol nije postigao napadač, nego Lauritsen iz obrane, na izvođenje udarca iz kuta. Sad je Dinamu bilo lakše, a ono što može veseliti trenera Krznara jest činjenica da je jedan trik Brune Petkovića konačno uspio.

Na desnoj strani probio je svog čuvara silno atraktivnim driblingom s rolanjem lopte, nakon tog prodora je ubacio u sredinu gdje je čekao spretni Ivanušec. Za konačnih 2-0. 

Krznar je odmorio udarne snage, nije pogubio bodove u srazu s autsajderom, a uz spoznaju da je sve moglo završiti i lošije to je golem razlog za zadovoljstvo. Dinamo je zaslužio pobjedu, ali isto bi i Šibenik zaslužio bod. Da je Sahiti bio manje sebičan, možda. To nam sve kazuje da smo nazočili zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici!

Sada Dinamu slijedi prvi europski u skupini Europa Lige, u četvrtak u Zagreb stiže West Ham s novim pojačanjem Nikolom Vlašićem.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI