Chelsea nije dva prijelazna roka doveo niti jednog igrača: Klub ostvario veliku zaradu

Screenshot

Chelsea formalno nije kupio niti jednog igrača u posljednja dva prijelazna roka, a posljedica je više nego pozitivna za klupski bankovni račun, prenosi Sportklub.

Chelsea, zbog zabrane, nije mogao kupovati igrače u prošloljetnom prijelaznom roku, no ta kazna ukinuta je za siječanjski ‘transfer deadline’.

Ipak, klub u vlasništvu Romana Abramovicha nije niti tada odlučio potrošiti novac. Velikom uštedom te prodajom Edena Hazarda u Real Madrid za sto milijuna eura prihod je značano porastao, ukupna zarada prema podacima koje je javnosti prezentirao CIES Football Observatory, jest 205 milijuna eura. Jedini dolazni transfer koji je Chelsea odradio u protekla dva prijelazna roka onaj je Matea Kovačića, a koji je ranije dogovoren, Plavi su za hrvatskog reprezentativca platili 45 milijuna eura.

Što se tiče najvećeg ‘gubitaša’, to je Real koji je potrošio 181 milijun eura, na drugom mjestu je pomalo iznenađujuće Aston Villa koja je u protekla dva prijelazna roka potrošila čak 170 milijuna eura kako bi zadržali status premijerligaša, nešto što i dalje nije garantirano.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI