HRVATSKA PROTIV GRČKE: Vaterpolisti igraju za polufinale, a onda moguć derbi svih derbija

Instagram

Velika zanimljivost vezana uz taj susret dosad stopostotne Hrvatske na kontinentalnoj smotri jest da će to biti jubilarni stoti nastup na europskim prvenstvima.

Prvu utakmicu naši vaterpolisti su odigrali na tim natjecanjima još daleke 1993. godine kada su sa 11:7 pobijedili Rusiju.

Današnji protivnici tzv. Barakuda, Grci, osvojili su drugo mjesto u skupini s Italijom, Gruzijom i Francuskom, a potom u svojevrsnoj osmini finala uvjerljivo izbacili Rumunje (14:7).

Protiv današnjih protivnika, Hrvatska je dosad 10 puta pobjeđivala, uz dva remija, ali i četiri poraza, gledajući samo tijekom utakmice do peteraca. U zadnjem sučeljavanju pobijeđeni su upravo na europskom prvenstvu (prošle godine u travnju sa 13:11), ali u veljači 2018. Grčka je bila bolja sa 6:4 također na Euru!

– Operacija Grčka je nama startala već u nedjelju navečer-ponedjeljak ujutro. Sve znamo jedno o drugima, te teško da jedni druge možemo nešto osobito iznenaditi – kazao je izbornik Ivica Tucak za 24 sata pa dodao:



– Morat ćemo biti opasni po gol. Ako naša dodavanja budu pasivna, to će biti lako predvidljivo. Oni su strahovito pokretljivi. Možda čak i jedna od najpokretljivijih momčadi u tom pogledu. Morat ćemo gledati gol, biti opasni na tim vanjskim linijama i to je ono što tražim već nekoliko zadnjih mjeseci. Dakle, ako tu budemo opasni, pa privučemo njihovu prvu obrambenu crtu na našu vanjsku liniju, automatski oslobađamo više prostora centrima. Mi smo ovdje, kao i uostalom na sva velika natjecanja došli napraviti velike stvari – naglasio je naš izbornik.

Maro Joković jako dobro poznaje Grke, s obzirom da igra u Olympiacosu:

– Poznavajući Grke i njihovog izbornika Vlachosa koji mi je i trener u klubu, oni jako studiozno pristupaju svakom suparniku, svakoj utakmici. Tako će i ovoj. Uvjeren sam da će oni proučiti sve dijelove igre, neće ništa prepustiti slučaju. Oni su uvijek bili poznati po strpljivosti u napadu. Oni drže loptu svih 30 sekundi napada i ako mislimo mi prije vremena krenuti u kontru, dogodit će se njihovo uplivavanje i čovjek za čas ostane sam. Ne treba nas samo povući ta završnica njihovog napada, da mi ubrzamo u protunapad, pa njima otvorimo priliku, prenosi Sportklub.

Pobijedi li Hrvatska danas, u polufinalu će igrati protiv Srbije ili Španjolske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI