PRONAĐENA MRTVA MARILYN MONROE: Smrt još uvijek misteriozna, nižu se teorije zavjere

Marilyn Monroe pronađena je mrtva 5. kolovoza1962. u svom stanu u četvrti Brentwood u Los Angelesu (bogata četvrt između Santa Monice i Bela Aira). Pronašao ju je njen psihijatar Ralph Greenson, koji je zatim policiji prijavio njenu smrt. Marilyn je bila stara samo 36 godina. Autopsijom je u njenoj krvi otkrivena velika količina sedativa kloralhidrata i barbiturata. Liječnik je zaključio da se vjerojatno radilo o samoubojstvu.

Misterij je nastao jer u sobi nije pronađena čaša pomoću koje bi Marilyn popila pilule. Isto tako, autopsijom u njenom želucu i probavi nisu otkriveni ostaci kapsula ni diskoloracija koja prati uzimanje navedenih sedativa. Na tijelu nije otkriven ni ubod injekcijom, pa ostaje misterij na koji način su ti sedativi ušli u njen organizam. Oko tog pitanja nastale su mnoge teorije zavjere, koje često uključuju braću Kennedy (John F. Kennedy u to je vrijeme bio predsjednik SAD-a, a njegov brat Robert bio je istodobno ministar pravosuđa).

Sprovod Marilyn Monroe organizirao je Joe DiMaggio (njen drugi suprug od ukupno tri). Sahranjena je na groblju u četvrti Westwood, u zapadnom Los Angelesu. Pokopana je u svojoj omiljenoj zelenoj haljini koju je kreirao talijanski dizajner Emilio Pucci. U ruke su joj stavili buket ruža ružičaste boje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI