MUSSOLINIJEVA KRV I MOZAK NA PRODAJU: Početna cijena za ostatke diktatora 15.000 eura

wikipedia

Na eBayu je osvanula neobična roba za prodaju. Sada svatko može kupiti krv i mozak talijanskog diktatora Benita Mussolinija po početnoj cijeni od 15 000 eura. Njegova unuka, nekadašnja glumica i Playboyeva zečica i desničarka Alessandra Mussolini, izjavila je kako je bila izvan sebe kada je vidjela da se ostaci njenog djeda prodaju na popularnom eBayu. Mogu se kupiti tri bočice njegove krvi, kutijica s djelićem mozga i fotokopija dokumenta u kojem je zabilježena predaja Mussolinijeva tijela obitelji na pokop.

Benito Mussolini ubijen je na licu mjesta zajedno sa svojom ljubavnicom Clarettom Petacci prilikom pokušaja bijega u Švicarsku 1945. godine. Tijela su im odvezena u Milano, gdje su izložena na trgu, a svjetina se potom bacila na njih da bi ih na kraju objesila.

Dolaskom Amerikanaca tijela su maknuta. Američko inzistiranje za obdukcijom došlo do uzimanja uzorka Duceova mozga kako bi saznali je li Mussolini bolovao od sifilisa.

Prema riječima njegove unuke Alessandre, ostaci su mu najvjerojatnije ukradeni iz bolnice u Milanu gdje je obavljena njegova obdukcija. No pri tome ona ne isključuje mogućnost da su u cijelu priču umiješani i Amerikanci koji su i tražili djelić njegova mozga za analizu.

Platforma za prodaju eBay je nakon nekoliko sati od pojavljivanja spornog oglasa, isti povukla iz opticaja te se službeno izjasnila da je oglas objavljen protivno njihovoj politici poslovanja. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI