Farrah Fawcett i Michael Jackson preminuli istog dana na području istog grada – 2009.

Michael Jackson proglašen je mrtvim u Medicinskom centru Ronald Reagan Sveučilišta u Kaliforniji u Los Angelesu, manje od pet kilometara od mjesta smrti Farrah Fawcett u bolnici Saint John’s Health Center u Santa Monici (obje se te bolnice nalaze na širem području Los Angelesa).

Dana 25. lipnja 2009. godine umrli su Farrah Fawcett i Michael Jackson, u razmaku od nekoliko sati. Budući da je smrt Michaela Jacksona, koja se dogodila pod prilično nerazjašnjenim okolnostima, zaokupila golemu pažnju javnosti, smrt Farrah Fawcett ostala je u razmjernoj sjeni. Ta poznata glumica preminula je od karcinoma u bolnici Saint John’s Health Center u kalifornijskom gradu Santa Monici (šire područje Los Angelesa). Uoči smrti nekoliko se godina borila s rakom, što je uključivalo kemoterapiju i kirurške operacije. Svoju borbu s bolešću opisala je i u dokumentarnim filmovima, za što je posmrtno nominirana za nagradu Emmy.

Osim Farrah Fawcett i Michaela Jacksona, još je niz znamenitih ljudi u svjetskoj povijesti uslijed slučajnosti preminuo istog dana iste godine. Američki predsjednici John Adams i Thomas Jefferson preminuli su 4. srpnja 1826. godine, upravo na Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država. Orson Welles i Yul Brynner preminuli su 10. listopada 1985. godine, a Orville Wright i Mohandas Karamchand Gandhi30. siječnja 1948. godine. Nadalje, Federico Fellini i River Phoenix preminuli su 31. listopada 1993. godine. Osobito je zanimljivo da su istog dana, 22. studenog 1963. godine, preminuli C. S. Lewis, Aldous Huxley i John F. Kennedy (koji je ubijen prilikom atentata u Dallasu), što predstavlja vrlo rijedak primjer trostruke smrti slavnih osoba istog dana. Michael Jackson proglašen je mrtvim, nakon pokušaja oživljavanja, u Medicinskom centru Ronald Reagan Sveučilišta u Kaliforniji (Ronald Reagan UCLA Medical Center) u Los Angelesu. Taj se bolnički kompleks nalazi manje od pet kilometara od spomenutog mjesta smrti Farrah Fawcett u bolnici Saint John’s Health Center u Santa Monici (obje se te bolnice nalaze na širem području Los Angelesa), tako da je i ta slučajnost povezala Fawcett i Jacksona.


Facebook Comments

Loading...
DIJELI