David Beckham – slavni nogometaš i modna ikona – 1975.

Procjenjuje se da je u pet godina provedenih u Galxyiju zardio nevjeroatnih 250 milijuna dolara, što od ugovora, što od sponzorskih prava.

Drugog svibnja 1975. godine u Londonu je rođen jedan od najpoznatijih engleskih i svjetskih nogometaša David Beckham. Premda je odrastao u Londonu, njegovi su roditelji bili fanatični obožavatelji Manchester Uniteda, pa je od njih i David naslijedio sklonost prema tom klubu.

Za Manchester United Beckham je debitirao 1992. godine te je u njemu proveo 11 sezona osvojivši 9 trofeja. Godine 2003. odlazi u Real Madrid kao dio klupskog projekta Los Galacticos, koji je podrazumijevao dovođenje velikih zvijezda. Četiri godine kasnije odlazi u Ameriku i potpisuje za momčad Los Angeles Galaxy gdje je dočekan kao planetarna zvijezda. Procjenjuje se da je u pet godina provedenih u Galxyiju zaradio nevjeroatnih 250 milijuna dolara, što od ugovora, što od sponzorskih prava. Nogometnu karijeru završio je 2013. godine u francuskom Paris SG-u u kojem je igrao pet mjeseci, a sav zarađeni novac darovao je u dobrotvorne svrhe.

Osim po nogometnoj genijalnosti Beckham je poznat i kao svjetska modna ikona, a nakon ženidbe sa Victorijom, bivšom članicom svojevremeno megapopularne pop-grupe Spice Girls, nije silazio sa stranica časopisa i elektronskih medija. Sa svojom suprugom postao je jednom od najznačajnijih figura  svjetskog jet-seta i nezaobilazni dio tzv. pop kulture.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI