TVRTKA JEFFA BEZOZA OTVARA URED U ZAGREBU I TRAŽI RADNIKE: Da biste dobili posao morate ispunjavati ove uvjete

Nakon dvije godine priprema, Amazon, jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, započinje s otvaranjem ureda u Zagrebu.

Iako većina građana Amazon poznaje samo kao internet trgovinu, u IT industriji je on poznatiji cloud uslugama.

U Zagrebu trenutačno traži 15 zaposlenika, a neslužbeno se spominje da bi na koncu moglo biti zaposleno čak njih 50.


Koliko je riječ o važnom segmentu Amazonovog poslovanja, dovoljno govori činjenica da se većina digitalnih servisa, od Netflixa, Spotifya, Gmaila, Outlooka pa do e-Građana nalaze u cloudu, odnosno na serverima smještenim u posebnim zgradama – podatkovnim centrima, kojima se pristupa preko interneta. Kompanija Jeff Bezosa je prva na svijetu ponudila cloud usluge tvrtkama poput Netflixa čiji je cijeli servis vrti upravo na Amazonovom cloudu.

Amazon je u Hrvatskoj prije dvije godine preko svoje tvrtke kćeri otvorio tvrtku Amazon Data Services Zagreb d.o.o. koja je prošle godine napravila 1,75 milijuna kuna prometa, uglavnom prema poslovnim jedinicama unutar Amazona, ali ta tvrtka nije imala nijednog zaposlenika.Nakon što je Amazon Hrvatskoj pošti dodijelio posao lokalne i regionalne distribucije svojih paketa, sada je odlučio ojačati i svoje cloud poslovanje u Hrvatskoj.

To je razlog zbog čega Amazon ne traži ni programere ni specijaliste za e-trgovinu već stručnjake koji bi se bavili projektiranjem i održavanjem cloud infrastrukture. Na popisu su tehničari, električari i drugi stručnjaci za izradu i održavanje infrastrukture na kojoj počiva današnji internet. Uvjeti koje Amazon postavlja su fakultetska diploma i po sedam godina iskustva u branši, piše Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI