Ruža Tomašić imenovana glavnom izvjestiteljicom EP-a za Višegodišnji plan upravljanja za malu plavu ribu u Jadranu

Desk

Ruža Tomašić jedina je punopravna članica Odbora za ribarstvo Europskog parlamenta iz Hrvatske, a prošle je godine Parlament usvojio njezino izvješće o malom obalnom ribolovu

Europski je parlament u srijedu imenovao Ružu Tomašić glavnom izvjestiteljicom za Višegodišnji plan upravljanja za malu plavu ribu u Jadranu. Ovime je hrvatska zastupnica dobila priliku izravno utjecati na izrazito nepovoljan prijedlog Komisije koji predstavlja opasnost za ribarski sektor u Hrvatskoj.

O prijedlogu Komisije, koja traži veliko ograničenje izlova male plave ribe, odlučit će Vijeće i Europski parlament. Ruža Tomašić u ovom procesu predstavlja cijeli Parlament i predvodit će proces izmjena Komisijinog prijedloga.

– Prijedlog Komisije nije uklesan u kamenu i možemo ga i moramo mijenjati. Očekujem da se naši ribari i njihovi predstavnici te znanost i ministarstvo uključe u ovaj proces i da zajedno ostvarimo svoj nacionalni interes u Bruxellesu, izjavila je nakon sjednice Odbora za ribarstvo Ruža Tomašić.

Podsjećamo, Ruža Tomašić jedina je punopravna članica Odbora za ribarstvo Europskog parlamenta iz Hrvatske, a prošle je godine Parlament usvojio njezino izvješće o malom obalnom ribolovu.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI