OVO JE DOKAZ DA SE POLJOPRIVREDA U HRVATSKOJ IPAK ISPLATI: Svaki dan na polje ide u svom Ferrariju

Foto: Pixabay

Miljenko Antunović iz Kune Pelješke na svom imanju proizvodi mlijeko, meso i povrće koje nude stranim gostima smještenim u njegovim apartmanima.

Iz mjera Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj iskoristio je 200.000 kuna namjenskih sredstava za ulaganje u podizanje nasada vinove loze i modernizaciju poljoprivredne proizvodnje.

Zahvaljujući tom novcu uspio je kupiti i traktor marke Ferrari s priključcima, specijaliziran za rad u vinogradu kao i balirku sijena koja je neophodna na OPG-u Antunović jer imaju osamdesetak magaraca, 350 grla ovaca i koza, desetak krava, od kojih proizvode sir.


Antunović ističe kako bez pomoći Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj ne bi mogao nabaviti potrebnu mehanizaciju za rad u vinogradu te modernizirati poljoprivrednu proizvodnju.

Uzgaja i autohtonu domaću ovcu, dubrovačku rudu, kojoj je prijetilo izumiranje ali je zalaganjem njega i njegova oca Joška te nekolicine stočara ta pasmina sačuvana na dubrovačkom području, gdje sada broji ukupno oko 800 grla, dok na OPG-u Antunović ima 200 ovaca dubrovačke rude, piše Slobodna Dalmacija.Facebook Comments

Loading...
DIJELI