MINISTAR ĆORIĆ TVRDI: Upravljanje Inom neće se iz Zagreba preseliti u Budimpeštu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić je kazao da će se u sljedećih nekoliko mjeseci znati hoće li Vlada otkupiti MOL-ov udjel u Ini.

Opovrgnuo je medijske napise da će se upravljanje Inom iz Zagreba preseliti u Budimpeštu.

Prošlo je već gotovo pet godina od najave Vlade da će otkupiti MOL-ov udjel u Ini, a Ćorić je rekao da će javnost ubrzo obavijestiti o rezultatima razgovora između Vlade i mađarske strane.


Na pitanje novinarke koja je utvrdila da Vlada nema novca za kupnju MOL-ovog udjela u Ini Ćorić je izjavio da ne želi ništa prejudicirati odgovorom na sugestivne teze.

O navodnoj smjeni menadžmenta ministar je potvrdio kako je u posljednje vrijeme došlo do odlaska nekoliko operativnih direktora, a smjene se jednim dijelom odnose na činjenicu da je Ina u jednom trenutku predala neoptimalnu dokumentaciju na natječaj za projekt Urinj.Na konferenciji za novinare bilo je govora i o skandalu s prešutnim prekoračenjima, a na pitanje može li Vlada na neki način pomoći građanima, ministar je odgovorio da se traži adekvatan pristup problemu s obzirom na to da gotovo milijun hrvatskih građana ima prešutne račune.

Ćorić je istaknuo da banke trebaju postupno pristupiti umanjenju minusa i svojim klijentima otvoriti mogućnost da umanjenja na minusu namire u nešto dužem razdoblju koje im neće narušiti egzistenciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI