GENERAL PRODAO TVRTKU: Čermakov Crodux je za gotovo 200 milijuna eura kupio slovenski Petrol!

Petrol d.d., Ljubljana stekao je 100 posto poslovnog udjela u hrvatskoj tvrtki Crodux Derivati ​​Dva d.o.o. po cijeni od 191,7 milijuna eura.

Na sebe su preuzeli i dug prema bankama u iznosu od 19,2 milijuna eura.

Otkup i refinanciranje preuzetih dugova financiraju se međunarodnim sindiciranim kreditom od 200 milijuna eura u organizaciji NLB d.d. u suradnji s Privrednom bankom Zagreb d.d.


Petrol Group na ovaj način učvršćuje svoju poziciju drugog najvećeg davatelja naftnih derivata u Hrvatskoj, objavljeno je danas na Ljubljanskoj burzi.

Kupovina Crodux Derivati ​​Dva d.o.o. je Petrolu najveća akvizicija u posljednjem desetljeću, a 93 nova prodajna mjesta najveći su jednokratni porast broja prodajnih mjesta u povijesti Petrol Grupe. S ukupno 204 prodajna mjesta, tržišni udio Petrol grupe u Hrvatskoj povećat će se s 13 posto na 23 posto. U regiji JIE, Petrol Grupa sada će imati ukupno 594 prodajna mjesta.



Nada Drobne Popović, predsjednica Uprave, Petrol dd, Ljubljana, je istaknula kako će kao vodeći partner u energetskoj tranziciji, nastaviti s izgradnjom ekosustava koji gleda na budućnost, s održivim, a ponajviše suvremenim i digitaliziranim rješenjima.

Ivan Čermak, vlasnik i osnivač Crodux Derivati ​​Dva d.o.o., je u izjavi rekao da Crodux dijeli iste vrijednosti kao i Petrol, a oboje su usredotočeni na pružanje vrhunskih proizvoda i usluga te doista vjeruje u uspjeh novo spojene tvrtke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI