MINISTAR UMIRUJE GRAĐANE: Struja i plin za građanstvo neće poskupjeti sljedećih nekoliko mjeseci

Ministar gospodarstva i energetike Tomislav Ćorić je u četvrtak prije sjednice Vlade rekao da, za razliku od europskih ekonomija, poskupljenje struje i plina nas još ne čeka.

Kazao je da cijena plina zasad ostaje stabilna te da hrvatski građani mogu biti mirni do početka travnja sljedeće godine dokad i traje plinska sezona, a isto je tako i što se tiče i cijena električne energije koje će prema ministrovim riječima ostati iste sljedećih od četiri do pet mjeseci.

Ćorić je ipak naglasio kako će se povećanje osjetiti u jednom trenutku, ali da će najveći dio zime proći bez značajnih promjena.


Što se tiče poduzetnika, situacija je nešto drugačija, kaže Ćorić, i to zbog odluke nekih vlasnika poduzeća da ne potpisuju ugovore na nekoliko godina.

Ministar ipak upozorava da će sigurno doći do povećanja cijena plina. Napominje da će vlada ipak raditi na tome da udar na građane ne bude neprihvatljiv, odnosno da ne bude ogroman.Govoreći o problemima koji su posljednjih dana bili u Selskoj, Ćorić je rekao da je Vlada Gradu Zagrebu u okviru 33 projekta voodopskrbe namijenila 55 milijuna kuna. Selska nažalost nije među tim projektima jer nije imala gotovu građevinsku dozvolu, ali dogovor sa sastanka s gradonačelnikom je da gradski vodovod krene u izradu te dokumentacije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI