BIVŠI KLIJENT POKRENUO OVRHU NAD BANKOM! HPB mu mora isplatiti ogromnih 12,7 milijuna kuna!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska poštanska banka (HPB) svom bivšem klijentu Jušti Puhariću mora isplatiti 12,7 milijuna kuna.

Naime, Općinski građanski sud u Zagrebu 1. rujna donio je prijedlog u kojem navodi da je rok za dobrovoljno namirenje tražbine protekao te da je ovrhovitelj prisiljen na prisilno ostvarenje tražbine “ovrhom na poslovnom udjelu ovršenika u društvu HPB Invest” u iznosu od 5 milijuna kuna koje HPB u njemu ima.

Također, Općinski sud donio je još jedno rješenje o ovrsi “kojim se određuje ovrha na nekretnini u vlasništvu banke na adresi Jurišićeva br. 4, na kojoj se nalazi registrirano sjedište banke”, te mora platiti dodatne troškove ovršnih postupaka.


Odvjetnik Vlado Lalić koji zastupa Puharića ističe kako očekuje da će se ovrha provesti u što skorijem roku.

“Napominjem da prema odredbama Ovršnog zakona žalba protiv rješenja o ovrsi donesenog na temelju ovršne sudske presude ne odgađa provedbu ovrhe niti je u žalbenom postupku moguće pobijati osnovanost same presude”, kazao je Lalić.Iz HPB-a su u priopćenju kazali da spor s Juštom Puharićem nema nikakav utjecaj na HPB-ovo poslovanje, a sredstva za spor u cijelosti su rezervirana. Napominju da Banka još nije iscrpila sve pravne mogućnosti koje su joj na raspolaganju.

Čitava priča počela je 2009. godine kada je Puharić, tada aktivni sudionik na tržištu kapitala koji se danas bavi različitim djelatnostima, zatražio naknadu štete zbog toga što banka nije na vrijeme izvršila nalog za prodaju dionica.

Zakasnjelo izvršenje naloga za prodaju dionica koje su se nalazile na skrbničkom računu u banci kao sredstvo osiguranja za povrat kredita, kako je klijent uspio dokazati, imalo je za rezultat znatno niže prodajne cijene od onih koje bi se postigle pravodobnom prodajom, piše Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI