ZGODAN POPIS: Koji su poznati Hrvati preko Bandića zapošljavali svoje bližnje?

Tijekom političke karijere Milana Bandića, znani i neznani te zvučna i manje zvučna imena sretali su se s gradonačelnikom Zagreb. Nije nepoznata činjenica kako je pokojni gradonačelnik bio ‘dobre ruke’ pa je mogao srediti koji posao. Takve poslove je mogao srediti u gradskim firmama, uredima i drugim odajama gdje je bila zaposlena vojska ljudi.

Tako je primjerice se zaposlila bivša misica Sara Ivanović u Holdingu gdje su mediji svojedobno pisali da je Ivanović dobila posao kod Bandića zahvaljujući prijateljstvu sa šeficom Holdinga Anom Stojić Deban koja je bila dobro s njenim mužem, a čiji je otac iz HSP AS prebacio se u Bandićevu stranku. U Bandićevoj gradskoj mašineriji bilo je mjesta i za kontroverznog HDZ-ovca Bernarda Mršu iz Croatia osiguranja koji se policija bavila tijekom njegov uloge u malverzacijama oko tehničke stanice Sinj.

Gradski zaposlenici su i Tomislav Družak koji je vodio HDZ-ovu tvrtku Glasnik te Antun Janko Bobetko, unuk pokojnog Janka Bobetka. S Bandićem je surađivao Nebojša Kirigin, inače bivši pomoćnik bivšeg ministra Ranka Ostojića, a u gradu je bilo mjesta i za Ivu Baldasar, kćerka bivšeg gradonačelnika Splita Ive Baldasara.

 

Facebook CommentsLoading...
DIJELI