Umjesto da s Mesićem odgovara za smrt 12 vatrogasaca Hanžeković na desetu obljetnicu kornatske tragedije podigao sebi bistu!

PIXSELL/7dnevno

Tragično stradali vatrogasci, njih dvanaestorica, bačeni su tog kobnog 30. kolovoza 2007. godine, dakle točno prije 10 godina u vrtlog kornatskog požara, a da se nisu mogli nadati pomoći niti jednog od dva kanadera. Jedan je, kao što je u više navrata pisao naš tjednik, po nalogu tadašnjeg predsjednika RH Stjepana Mesića, a na sugestiju srpskog trgovca oružjem, Slobodana Tešića, koji se nalazio i na Interpolovoj tjeralici, bio poslan u Grčku, dok je drugi branio od požara hvarski posjed najmoćnijeg hrvatskog odvjetnika i vlasnika bivšeg Pavićevog medijskog carstva, Marijana Hanžekovića. Da je tome tako, moglo se vidjeti i iz specijalne emisije o požaru na Kornatima, prikazane na HRT-u prošle godine u sklopu devete obljetnice te velike tragedije u našoj zemlji

Svakog 30. kolovoza, već desetu godinu zaredom, cijela Hrvatska se s najvećom tugom u srcu i nepodnošljivim bolom u duši, prisjeti tragične obljetnice, kada su u velikom eruptivnom požaru na Kornatima, živote izgubili dvanaestorica hrabrih vatrogasaca – Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin, za čiju tragičnu pogibiju, do dana današnjeg, nije pronađen krivac i nitko nije odgovarao. Jedini preživjeli vatrogasac, tada 23-godišnji Frane Lučić, nakon oporavka u Kliničkoj bolnici Split, s teškim opeklinama,otpušten je na kućno liječenje.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tako ni deset godina poslije kornatske tragedije, i to u trenucima kada našom zemljom opet bjesne požari, obitelji 12 vatrogasaca stradalih na Velikom Kornatu, kao i jedini preživjeli Frane Lučić iz Tisnog, neće doznati punu istinu tko je odgovoran za tu strašnu nesreću. Imaju li obitelji i žrtve pravo na istinu i zašto je većina vodećih medija u zemlji sustavno prešućivala neke istinite i notorne činjenice u tom slučaju, te ignorirala brojne korisne i točne informacije mještana koje su se pojavljivale na necenzuriranim blogovima? To su pitanja na koja ni nakon deset godina od te strašne tragedije, nitko od prozvanih nije dao odgovor. Mještani su sve ove godine uglavnom upozoravali da je nekom iz vrha tadašnje vlasti bilo u interesu zataškati punu istinu, te da se najtajniji dio operacije zataškavanja može doznati ako se pogleda kako se sustavno minorizirao podatak o rasporedu kanadera u tom trenutku.

Tako u tekstu objavljenom na nekim od necenzuriranih blogova piše kako stručnjaci znaju da vatrogasci ne bi ni izašli na Kornate gasiti požar, da je tada bio raspoloživ kanader. No, jedan je bio poslan Grčkoj u pomoć, a drugi je bio na Hvaru. Doduše, taj drugi na Hvaru, umjesto gašenja lokalnih požarišta, najvećim dijelom je gasio privatnu uvalu s kamenom kućom koju je netom prije toga kupio bogati i moćni odvjetnik Marijan Hanžeković, inače vlasnik bivšeg Pavićevog medijskog carstva. No, pođimo redom…

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U srijedu 29. kolovoza 2007. godine, dakle dan prije velike tragedije na Kornatima, nešto prije 11 sati, između mjesta Sveta Nedjelja i Ivan Dolac kod Jagodne na južnoj strani otoka Hvara, izbio je požar koji je zaprijetio kućama i tamošnjem autokampu iz kojega su gosti premješteni, a opasnost je brzom intervencijom otklonjena. Tadašnji pomoćnik državnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje, Tomislav Vuko je izjavio da je vatra zahvatila borovu šumu, nisko raslinje i makiju.

Jedan kanader  u Grčkoj, drugi branio Hanžekovićev posjed na HvaruKako je objavljeno, požar su gasili helikopter i dva kanadera. Uz mjesne gasitelje sudjelovali su i pripadnici interventne postrojbe koji su bili smješteni u Jelsi na Hvaru, a s kopna je upućeno još 35 vatrogasaca sa šest vozila. Tijekom gašenja požara, umro je pedesetgodišnji vatrogasac DVD-a Stari Grad, Marinko Jurić. Njemu je, prema pisanju Glasa Dalmacije, dok je kao zapovjednik postrojbe razgovarao na UKV stanici, naglo pozlilo oko 14 sati, nakon čega se srušio na pod i preminuo na brdu Sveti Nikola.

Jedan  kanader, poslan je za Grčku, na molbu srpskog trgovca oružjem, Slobodana Tešića, koji je svojedobno bio u poslovnim razgovorima s tadašnjim predsjednikom RH, Stjepanom Mesićem, vezano uz RH Alan (firma za proizvodnju oružja). Riječ je, inače, o čovjeku koji se nalazio na američkoj Interpolovoj tjeralici. Valja naglasiti,  da je kanader koji je 29. kolovoza poslan na Hvar u uvalu Pišćena gasiti požar na posjedu odvjetnika Hanžekovića, i sutradan, dakle tog kobnog 30. kolovoza 2007., ostao na Hvaru u slučaju da moćnom odvjetniku ustreba gasiti novi požar ako u međuvremenu izbije. Tako su nesretni vatrogasci, njih dvanaestorica, bačeni tog kobnog 30. kolovoza 2007. u vrtlog kornatskog požara, a da se nisu mogli nadati pomoći niti jednog od dva raspoloživa kanadera. Jedan je, dakle, po Mesićevu nalogu, a na sugestiju Slobodana Tešića, bio poslan u Grčku, dok je drugi branio hvarski posjed Marijana Hanžekovića.

Da je tome tako, moglo se vidjeti i iz specijalne emisije o požaru na Kornatima, koja je prikazana na HRT-u prošle godine u sklopu devete obljetnice te velike tragedije,  u kojoj svi jasno vide (naravno svi osim DORH-a), a što potvrđuju i izjave očevidaca u toj emisiji, da je jedan kanader u trenutku dok su nesretni vatrogasci na Kornatima tražili pomoć, preletio iznad njihovih glava iz pravca Hvara u Zemunik po vodu, te se opet vratio natrag na Hvar, braniti od požara Hanžekovićev posjed. Upravo ta šokantna činjenica je postala prava noćna mora za odvjetnika Marijana Hanžekovića i vlasnika bivšeg Pavićevog medijskog carstva. Na ovom istom mjestu smo i gotovo svih prethodnih godina stalno postavljali jedno te isto pitanje: „Što tolike godine, a 30. kolovoza navršit će se punih deset godina, radi DORH i zašto je bivši državni odvjetnik Mladen Bajić sve to vrijeme zataškavao istinu?“

Deset godina je proslo od pogibije dvanaestorice vatrogasaca na Kornatima. Uzrok te tragedije niti danas nije nedvojbeno utvrdjen.
31.08.2007., Koranti – Pozariste na Kornatima u kojemu je dan ranije zivot izgubilo 12 vatrogasaca, a jedan vatrogasac je teze ozlijedjen. Photo Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Inače, Hanžeković je do sada svaku priču o kornatskoj tragediji i ulozi kanadera koji je na Hvaru čuvao njegov posjed, pokušavao zatrti u korijenu… A upravo iz tih razloga smo još prije dvije godine, dakle na osmu obljetnicu kornatske tragedije, podsjetili na tekst objavljen 1. rujna 2007. godine u Slobodnoj Dalmaciji, iz pera Mirka Crnčevića, pod nazivom: “KANADER ZA ODVJETNIKA: Hvarani ogorčeni postupkom vatrogasaca u uvali Pišćena: Spašavali Hanžekoviću, a Dubovica bespomoćna”. (Podsjetimo, taj tekst je Hanžeković, čim je od Pavića preuzeo EPH, uklonio s portala Slobodne Dalmacije). U tom, za Hanžekovića raskrinkavajućem tekstu, navode se izjave ogorčenih Hvarana kako je sramota da su helikopter i kanaderi  4 do 5 sati branili posjed poznatog odvjetnika, a da su kuće mještana Dubovice bile ugrožene.

Hvarani tražili sankcioniranje onih koji su pogodovali Hanžekoviću

U spomenutom tekstu u Slobodnoj Dalmaciji je između ostalog pisalo:

„’Kuloarske priče da su dva helikoptera, a povremeno i jedan kanader, dulje vremena u četvrtak, započevši od 10,30 sati, uglavnom branili kuću i posjed zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića u uvali Pišćena, dok je istodobno gorjela Dubovica, izgleda da su utemeljene. Istodobno, u toj pitoresknoj Pišćenoj, braći Ivi i Antunu Lovrinčeviću izgorjelo je oko 200 tisuća četvornih metara zemljišta, na kojemu je bilo stotinjak maslina, 200 trsova plavca malog, smokve i ostale mediteranske kulture. Sramota je da su helikopteri i kanader 4 do 5 sati branili maslinik i stotinjak kvadrata stambenog prostora odvjetnika Hanžekovića, dok su naše kuće u Dubovici bile do kraja ugrožene, a vatra je prošla tek nekoliko metara od njih. To se može dogoditi jedino u zemlji kojom vladaju poglavice, a ne uljuđeni političari’, kazao je Ivo pl. Kasandrić, dodavši da je o svemu tome obavijestio relevantne ljude u Zagrebu i da vjeruje da će poduzeti sve kako bi se slučaj pogodovanja poznatom odvjetniku do kraja istražio, a oni koji su to učinili bili primjereno i sankcionirani.

U uvali Dubovica smo zatekli i Šimu Lovrinčevića, Ivina sina, međutim, on nije želio govoriti o tom slučaju, samo je dodao da je sve vidljivo iz stanja u Pišćenoj. A na putu do nje sreli smo tek njegova trinaestogodišnjeg sina Ivu, koji nam je teška srca pričao o spaljenoj djedovini. Vatrena stihija je proteklih dana unakazila Hvar, a otočani optužuju gasitelje da su u pojedinim slučajevima pristrano intervenirali da pomognu eliti.  Kamena kuća odvjetnika Hanžekovića, okružena borovom šumom, a uglavnom i maslinik, na posjedu većem od 2 tisuće četvornih metara su spašeni; tamo su još uvijek razvučene plastične cijevi, kojima su bivši vlasnici, braća Domančić – Miće, Mirko, Ivo i Mario –  dva dana branili posjed”, pisalo je u Slobodnoj Dalmaciji, 1. rujna 2007. godine.

Naravno, zapovjednik Vuko sve je te tvrdnje proglasio zlonamjernim glasinama: “Ja osobno nisam vodio tu akciju, ali ne mogu vjerovati u te spekulacije. Akciju je vodio Mate Jeličić s Hvara i mi kao vatrogasci moramo obraniti svakog čovjeka, svaku kuću i što više zemlje. Pa, normalno je da ćemo braniti kuću, ne možemo dopustiti da izgori”, rekao je Vuko. No, naš sugovornik iz vrha hrvatskog vatrogastva, u izravnom obraćanju našoj redakciji, prije dvije  godine demantirao je Vuku i pritom otkrio nove šokantne podatke o velikoj kornatskoj tragediji. Izjavio je da je „vatrogasni zapovjednik Tomislav Vuko, sukrivac za smrt 12 vatrogasaca, jer dok je on ručao kod Hanžekovića na Hvaru, odbio je poslati kanader na Kornate!“

Kod medijskog tajkuna i najbogatijeg hrvatskog odvjetnika, na ručku je bio i glavni operativni vatrogasni zapovjednik OSRH-a, general Josip Stojković, dok se Dražen Slavica, tada jedini osumnjičeni za tragediju, po izbijanju požara na Kornatima nalazio u zaleđu Vodica, odakle je mobitelom bezuspješno pokušavao dobiti Tomislava Vuku. Kada ga je, napokon, nakon sat i pol dobio i od njega panično zatražio kanader za Kornate, glavni zapovjednik gašenja požara Tomislav Vuko ga je odbio i rekao mu da se sam snalazi…

Mesićeva uloga i Bajićeva sramotna višegodišnja šutnja

„Ako pogledate Zakon o zaštiti od požara i Zakon o vatrogastvu, gospodin Tomislav Vuko je u tim trenucima jedina osoba koja je na samom vrhu zapovjedne piramide, ali  je na –  Hvaru. Prema tome, sami njegovi navodi da je Mate Jeličić vodio tu akciju su laž“, tvrdi naš sugovornik. A da bi razumjeli suštinu urote oko zataškavanja pune istine u slučaju Kornati, treba naglasiti da je uvala Pišćena južno od grada Hvara i da je netko očito dobro znao gdje bi se požar mogao proširiti i kako valja osigurati požarište da ne strada Hanžekovićev posjed. Dakle, nevidljiv netko, budno je motrio nad hvarskim požarištem i rezervirao kanader da na vrijeme intervenira za Hanžekovića!?

Na suđenju za kornatsku tragediju svjedočio je i bivši hrvatski predsjednik, Stjepan Mesić, čija bi se uloga kao tadašnjeg prvog i najodgovornijeg čovjeka u državi, napokon trebala rasvijetliti. On je pozvan na zahtjev obitelji poginulih, da kao bivši vrhovni zapovjednik, razjasni ulogu Hrvatske vojske na otoku Kornatu. Mesić je rekao da je za tragediju doznao od tadašnjeg načelnika Glavnog stožera, generala Josipa Lucića.

“On me obavijestio da je došlo do teške tragedije koja je zadesila skupinu vatrogasaca. Rekao mi je da ima mrtvih i ranjenih i da je jedna postrojba Hrvatske vojske u blizini na vježbi, te da je upućena na mjesto događaja kao pomoć”, rekao je Mesić koji je, treba li to posebno naglašavati, izdavao naloge za letove kanadera! Zasigurno bi on imao puno toga za reći o slanju našeg kanadera u Grčku, a posebice na Hvar, odnosno nad Hanžekovićevu pitoresknu uvalu Pišćena. Na pitanje, je li Lucić tražio odobrenje da vojska dođe na Kornat, te jesu li on ili tadašnji ministar obrane, Berislav Rončević, donijeli odluku da jedan hrvatski kanader u to vrijeme ode pomoći Grčkoj, Mesić je odgovorio da predsjednik Republike Hrvatske izravno i neposredno zapovijeda vojskom samo u slučaju rata, a za vrijeme mira predsjednik može zapovijedati vojskom samo preko Glavnog stožera i njegova načelnika. Zanimljivo, nitko Mesića nije pitao, zašto je kanader danima bio na Hvaru i gasio Hanžekovićev posjed, među ostalim.

“O kanaderu sam bio samo obaviješten. Informirali su me da imamo dovoljno kanadera za gašenje požara, a ja sam se samo mogao složiti s takvom odlukom Vlade”, dodao je Mesić. Na pitanje oca jednog od poginulih vatrogasaca, Igora Marinovića, jesu li neki dokumenti o kornatskoj tragediji koje obitelji traže, a ne mogu ih dobiti već pet godina, vojna tajna, te, ako jesu – može li se s njih skinuti oznaka tajnosti, pri čemu je rekao kako su dva puta uzalud  pisali tadašnjem predsjedniku Josipoviću, predsjednik Mesić je odgovorio kako nema razloga da se procedura skidanja vojne tajne ne primijeni u tom slučaju, ako je to u interesu istrage.

Hanžekovićeva brončana bista, kao spomenik tragediji…

Nakon svega, postavlja se pitanje – jesu li mediji mogli izvještavati objektivno o pozadini kornatske tragedije? Zasigurno nisu, ako imamo u vidu kako je Hanžeković dobio višemilijunski unosan posao zastupanja HRT-a i podizanja ovrha za neplaćanje pretplate. Ili, pak, kako je samo bio  blizak s bivšim glavnim državnim odvjetnikom, Mladenom Bajićem.

I tako, dok Hanžeković svakog ljeta uživa u čarima pitoreskne uvale Pišćena na Hvaru, a Stipe Mesić uživa u predsjedničkoj mirovini i neotkrivenom blagu koje je marljivo stjecao dok je deset godina vladao Pantovčakom, obiteljima žrtava velike kornatske tragedije već deset godina ostaje gorčina u ustima i tuga u srcima, ali i vjera, da će pravda i u ovom slučaju, iako spora, jednoga dana, ipak, biti i dostižna.

I dok obitelji žrtava iščekuju svitanje toga dana kada će krivci konačno izaći pred lice pravde, dotle si je Marijan Hanžeković, upravo na desetu obljetnicu velike kornatske tragedije, dao podići  svoju veliku brončanu bistu!

Bravo, maestro!!!

Pavić nije popustio Hanžekovićevim pritiscima da sporni tekst skine s portala Slobodne Dalmacije

Odvjetnik Marijan Hanžeković  godinama je tražio kod bivšeg vlasnika EPH-a, Ninoslava Pavića, da tekst (objavljen 1. rujna 2007. u Slobodnoj Dalmaciji iz pera Mirka Crnčevića pod naslovom:“KANADER ZA ODVJETNIKA: Hvarani ogorčeni postupkom vatrogasaca u uvali Pišćena: Spašavali Hanžekovića, a Dubovica bespomoćna“) izbriše s portala, na što Pavić nije pristao.

Inače taj tekst je od samog dana objave, dakle od 2007., silno uznemiravao gospodina Hanžekovića, a klica njegova neprijateljstva prema Paviću upravo je i začeta Pavićevim upornim odbijanjem da taj tekst izbriše s portala Slobodne Dalmacije. Bivši vlasnik EPH-a, prošle je godine, na naš upit, potvrdio da ga je Hanžeković molio da se „sporni“ tekst –  zauvijek izbriše…

„Naravno da nisam popustio Hanžekovićevim pritiscima, što je njega jako uznemiravalo“, rekao je Ninoslav Pavić. No, kada je Hanžeković postao gazda EPH-a, odnosno sadašnje Hanzna medije,  napokon je s portala Slobodne Dalmacije skinuo svoju noćnu moru – tekst „Kanader za odvjetnika!“

 

Pitanja koja smo postavili Marijanu Hanžekoviću, prije dvije godine

                 Poštovani odvjetniče Hanžeković, molimo Vas da u interesu hrvatske javnosti odgovorite na neka pitanja koja već godinama izazivaju brojne kontroverze vezane uz veliku kornatsku tragediju čiju ćemo tužnu osmu obljetnicu obilježiti za nešto više od mjesec dana, točnije 30. kolovoza ove godine:

  1. Ni do danas, dakle, nepunih osam godina od velike kornatske tragedije koja se dogodila 30. kolovoza 2007. godine, u kojoj je poginulo 12 hrabrih vatrogasaca od kojih je većina tek kročila u punoljetnost, a nažalost, bilo je i onih koji te dane nisu ni dočekali, nisu rasvijetljeni najbitniji aspekti slanja jednog kanadera dan ranije, 29. kolovoza na Hvar u svrhu gašenja lokalnih požarišta. Podsjetimo, tamošnji ogorčeni mještani, a i pojedini mediji su izvjestili da je kanader, zapravo, poslan kako bi od požara branio vaš velebni posjed u pitoresknoj uvali Pišćena. No, taj kanader je i sutradan, na sam dan velikog požara, dakle kada su živote izgubili hrabri vatrogasci, umjesto da leti na Kornate ostao dežurati na Hvaru, po tvrdnjama nekolicine očevidaca (naša redakcija posjeduje njihove izjave), kao posljednja linija obrane Vašeg posjeda od eventualnog novog požara. Što nam možete reći o tim teškim optužbama, koje bacaju jedno sasvim drukčije svjetlo na cijelu tu kornatsku tragediju, a Vas kao odvjetnika i novopečenog medijskog mogula, stavlja u vrlo neugodan kontekst?
  2. S obzirom na činjenicu da su stručnjaci cijelo vrijeme tvrdili da na Kornate nikada i nije trebalo slati vatrogasce, jer takve požare na takvim mjestima gase isključivo kanaderi, jeste li i Vi slušajući dramatične vijesti s Kornata, negdje na luksuznoj jahti ili duboko zavaljeni u debeloj hladovini prekrasne uvale Pišćena, toga kobnog 30. kolovoza 2007. godine, bili duboko svjesni da bi kanader (koji je, kako tvrde mještani, a o čemu je samo dan poslije tragedije pisala Slobodna Dalmacija, koja je tada bila u vlasništvu Ninoslava Pavića, bio rezerviran za obranu Vašeg posjeda na Hvaru), spasio živote nesretnih vatrogasaca. Naravno da Vi niste ni predsjednik države niti odgovorna osoba koja može narediti uporabu kanadera, ali Vaša moć, ogromno bogatstvo i društveni utjecaj koji imate, ponekad mogu biti presudni u donošenju raznih odluka, pa i onih od životne važnosti. U takvu Vašu moć, mogla se uvjeriti i cjelokupna hrvatska javnost kada ste prošle godine u samo sat vremena uspjeli dobiti kredit u iznosu od 15 milijuna kuna, kao jamčevinu za puštanje na slobodu Vašega prijatelja i poslovnog partnera, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Je li upravo takva moć i utjecaj, presudna da kanader, umjesto da odleti na Kornate, ostane na Hvaru braniti Vaš posjed od, eventualnog, novog požara, u uvali Pišćena?
  3. Kako komentirate tekst objavljen prvog rujna 2007. godine, u Slobodnoj Dalmaciji iz pera Mirka Crnčevića pod nazivom: „Kanader za odvjetnika: Hvarani ogorčeni postupkom vatrogasaca u uvali Pišćena: Spašavali Hanžekoviću, a Dubovica bespomoćna”?
  4. Citirat ćemo samo dio teksta koji baca dosta ružno svjetlo na Vaš lik i djelo: “Kuloarske priče da su dva helikoptera, a povremeno i jedan kanader, dulje vremena u četvrtak, započevši od 10.30 sati, uglavnom branili kuću i posjed zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića u uvali Pišćena, dok je istodobno gorjela Dubovica, izgleda da su utemeljene. Istodobno, u toj pitoresknoj Pišćenoj, braći Ivi i Antunu Lovrinčeviću izgorjelo je oko 200 tisuća četvornih metara zemljišta, na kojemu je bilo stotinjak maslina, 200 trsova plavca malog, smokve i ostale mediteranske kulture. Sramota je da su helikopteri i kanader 4 do 5 sati branili maslinik i stotinjak kvadrata stambenog prostora odvjetnika Hanžekovića, dok su naše kuće u Dubovici bile do kraja ugrožene – vatra je prošla tek nekoliko metara od njih.To se može dogoditi jedino u zemlji kojom vladaju poglavice, a ne uljuđeni političari“, riječi su Ive pl. Kasandrića, koji kaže da je o svemu tome obavijestio relevantne ljude u Zagrebu i da vjeruje da će poduzeti sve kako bi se slučaj pogodovanja poznatom odvjetniku do kraja istražio, a oni koji su to činili bili primjereno i sankcionirani. Na njegovu veliku žalost, taj slučaj nikada nije istražen, a dobro upućeni tvrde da se to nije dogodilo jer ste u dobrim odnosima s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, ali i zbog notorne činjenice da ste imali dobre linkove prema najmoćnijim ljudima u državi. Tada ste bili u izvrsnim odnosima s predsjednikom Mesićem i premijerom Sanaderom, zar ne?
  5. Inače, znakovito je, da Vas je tadašnji predsjednik Mesić neposredno nakon tragedije na Kornatima primio u svom uredu na Pantovčaku. O čemu ste razgovarali i je li bilo riječi o kanaderima i velikoj kornatskoj tragediji?
  6. S obzirom na činjenicu da Vaš prijatelj Mladen Bajić, za kojeg insajderi tvrde da je zataškavao i svaku pomisao na otvaranje istrage oko uporabe jednog kanadera za spašavanje Vaših maslinika u uvali Pišćena, više nije glavni državni odvjetnik, vjerujete li u mogućnost otvaranja jedne poštene istrage, koja bi konačno, nakon osam godina od velike kornatske tragedije – utvrdila punu istinu?
  7. Plašite li se takve istrage?

U iščekivanju cijenjenih odgovora, srdačno Vas pozdravljamo!

 

 

Odgovori moćnog odvjetnika

Hanžeković: ‘Ninu Pavića i istinitost pisanja njegovih novina ne želim komentirati’!

                Evo, što je na naša pitanja odgovorio moćni odvjetnik Hanžeković:

                   Poštovani anonimni kvazi novinaru koji se boji potpisati svojim imenom ova pitanjca koja sama po sebi govore o razini i sastavljača i portala. Nije prvi puta da se iz legla ovog portala povezanog sa tiskovinom 7 Dnevno, pišu laži o meni, čak mi se čini da je vaše društvo opsjednuto samnom. Ovo je konstrukcija koja nema veze s realnošću i pameti, ali sigurno uznemiruje rodbinu žrtava poginulih na Kornatima. Samo zbog tih ljudi pišem ove retke.

                    Požar na Hvaru i požar na Kornatima vremenski se ne poklapaju. Razlika je samo tri godine. Požar na Hvaru koji je obuhvatio i Pišćenu bio je 2010.,  a požar na Kornatima 2007. godine. U vrijeme požara na Hvaru bio sam u Zagrebu i nisam imao nikakav uvid što se događa s požarom i mojom zemljom.

                Ne poznajem i nikada nisam razgovarao niti s jednim vatrogascem u Hrvatskoj.

               Nisam i niti sam bio u dobrim odnosima sa Stjepanom Mesićem, nikada s njim nisam privatno razgovarao o bilo čemu, niti sam se s njim sastao, bilo prije ili poslije požara na Hvaru.

             Na mojoj zemlji na Hvaru nikada nije bio niti jedan vatrogasac, niti je tamo gasio požar, jer ne postoji prilaz na nju s kopna već joj se može prići samo s mora. Muški dio obitelji Domančić, koju na Hvaru zovu Kondor, obitelji koja mi je prodala zemlju, sam je bez mog znanja i poziva došao morem i gasio požar, te spasio dio raslinja, jer je jedan dio izgorio.

              Gdje su kanaderi letjeli i tko je s njima upravljao, nemam pojma.

                Ninu Pavića i istinitost pisanja njegovih novina u njegovo vrijeme, ne želim komentirati, ali vidim da su sada on i njegovi suradnici vrlo bliski s vašim društvom.

        Ne znam koga sve trebam pozdraviti, jer ste se negdje zavukli.

Marijan Hanžeković

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI