U ‘Hall of Fame’ ulaze Whitney Houston i Notorious B.I.G.

Instagram

Američka kuća slavnih imenovala je pobjednike za svečanost ulaska u instituciju. Svečanost će se održati 2. svibnja u Clevelandu, a pobjednici su: The Doobie Brothers, Depeche Mode, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G., T. Rex i Whitney Houston.

Houston se smatra jednom od vodećih glasova R’n’B – a u posljednjih 30 godina. Umrla je u dobi od 48 godina utopivši se u kadi predozirana kokainom.

Drugačijeg stila, skupina Depeche Mode također je nezaobilazna u posljednjih 40 godina. Oni nastavljaju snimati i nastupati u cijelom svijetu.

Njujorčanin Notorious B.I.G. je jedan od najvećih američki repera, iako mu je karijera bila kratka. Ubijen je 1997. u Los Angelesu kada je imao samo 24 godine. Izdao je samo dva albuma, drugi nekoliko tjedana prije smrti, ali njegove brojne izvedbe su postale klasici.

Rock and Roll dvorana slavnih je dugo u svoje okrilje primala i druge glazbene vrste osim rocka, posebice rap, čiji su bojni predstavnici već umrli.Dvorana Rock and Roll of Fame otvorena je 1995. u Clevelandu, gradu koji nije izabran po rock korijenima već zato što su lokalne vlasti ponudile financirati dio izgradnje zgrade.

Izabranici se biraju glasovima žirija u kojem je više od 1000 umjetnika i povjesničara glazbe.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI