U BLIZINI BRODA NA KUPI: Policija pronašla 14-godišnju migranticu

Ilustracija: PU

Policijski službenici Policijske postaje Delnice u blizini Broda na Kupi pronašli su u petak u poslijepodnevnim satima 14-godišnju djevojčicu, iračku državljanku za kojom se tragalo posljednja tri dana. Djevojčica je bila mokra i pothlađena pa su je policijski službenici odmah utoplili te joj dali tople napitke do dolaska u policijsku postaju i obavljanja liječničkog pregleda, objavio je HRT.

Pronađena djevojčica kći je 40-godišnjeg iračkog državljanina kojeg je policija u utorak, 2. studenoga zatekla u šumi na području Brod Moravica, gdje se protuzakonito kretao radi nezakonitog prelaska državne granice u Sloveniju, odnosno prema ostalim zemljama Europske unije.

Prema utvrđenom, krećući se u noćnim satima djevojčica se u jednom trenutku odvojila od oca pa je uz nekolicinu drugih nezakonitih migranata nastavila hodati po navedenom šumskom području.


U trodnevnoj potrazi za njom su, uz policiju, sudjelovali i članovi HGSS-a.

Potraga za djevojčicom okončana je na najbolji mogući način i djevojčica je spojena s ocem koji je izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.U postupku su sukladno svojim nadležnostima bili uključeni i djelatnici Centra za socijalnu skrb Delnice te Crvenog križa koji su osigurali odjeću i obuću za djevojčicu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI