TURISTI O SUZAVCU I DRAMI U KLUBU U SPLITU: ‘Bilo je grozno. Nisam mogao disati jako dugo, mislili smo da će netko umrijeti’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

U splitskom noćnom klubu u strogom središtu grada, kod HNK-a jučer se dogodio incident.

Nepoznata osoba je aktivirala suzavac, a u stampedu koji je uslijedio četiri osobe završile su s lakšim ozljedama.

Strani turisti koji su u panici pobjegli iz kluba ispričali su za Dnevnik Nove TV kako je to izgledalo. Prema onome što su ispričali, sreća je zaslužna što se izbjegla veća tragedija. U klubu je bilo više od 500 gostiju.

“Bilo je grozno. Nisam mogao disati jako dugo, zadržavao sam dah jer unutra nije bilo zraka. Odjednom su svi počeli kašljati, a ne možeš ni disati. Užasno”, ispričao je Nizozemac Drew za Dnevnik Nove TV.

“Padali smo po stepenicama”

Svi posjetitelji kluba su u isto vrijeme krenuli prema izlazu. Cassidy iz Francuske kaže da je nastala panika.“Počeli smo trčati. Svi su mislili da je ovo jedini izlaz, ali i drugi se otvorio poslije. Svi smo padali po stepenicama. Bili smo uvjereni da će netko umrijeti jer nije se moglo disati”, ispričala je Cassidy.

Vatrogasac: Bili su dezorijentirani

Vatrogasci su im pomogli u izvlačenju. “Izlazili su ljudi van, naravno, uspaničeni, stampedo, što bi se reklo. Sve te osobe su izvučene na sigurno pomoću kapuljača”, rekao je Tonči Mikuličić, voditelj smjene JVP-a Split.

To je takozvani izolacijski aparat. Ovo je komprimirani zrak. Znači, jedan dio ide na masku u koju diše vatrogasac. I druga je ta kapuljača koja se stavlja spašavanoj osobi”, kaže vatrogasac.

“Te osobe su bile dezorijentirane, nisu bile u mogućnosti same napustiti prostor koji je bio izuzetno opasan za njih”, rekao je Mikuličić.

Četiri osobe su ozlijeđene, njih 90 zatražilo ispiranje dišnih puteva

Četiri osobe su lakše ozlijeđene i zadobile su posjekline i udarce. Njih 90 zatražilo je ispiranje dišnih puteva i očiju.

“O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo, policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid. Obavlja se intenzivno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i kako bi se pronašao počinitelj”, rekla je za Dnevnik Nove TV Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI