Todorićeva ratoborna sestra Jadranka, majka je svjetski poznatog kardiokirurga dr. Tomislava Mihaljevića koji gradi novu kliniku u Londonu!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Dr.Tomislav Mihaljević nalazi se na čelu vodeće američke klinike Cleveland, koja ima 50 tisuća zaposlenih. Zanimljivo je da je dr.Mihaljević početkom rujna ove godine dao dva velika intervjua - i Jutarnjem i Večernjem listu - u kojima se govorilo o njegovim velikim uspjesima, ali niti jednom riječju nije spomenuta obitelj Todorić niti njegova majka Jadranka. Zašto se taj podatak skrivao daleko od očiju javnosti sve ove godine (podsjetimo dr. Mihaljević je do sada dao dosta intervjua vodećim hrvatskim medijima), veliko je pitanje. Možda se u narednom periodu i o tome nešto više dozna.

Do sada se za nju malo znalo. Bila je najneksponiraniji član obitelji Todorić, sve dok nije uslijedila akcija ‘Agrokor’ u kojoj je policija uhitila 12 bivših visokopozicioniranih članova tog koncerna i ušla u Kulmerove dvore gdje je prije nego li je pobjegao iz zemlje, obitavao gazda Ivica Todorić i njegova obitelj.

Dakako, riječ je o Todrićevoj sestri Jadranki, koja je danima stražarila pred Kulmerovim dvorima i redovito napadala brojne novinare, fotoreportere i snimatelje okupljene ispred gazdina dvorca. Odjednom je ona postala medijski najeksponiranija osoba u tih nekoliko dana koji su potresli Hrvatsku, a novinarima je poručivala da su ozbiljno povrijedili prava djece.

‘Tu su malodobna djeca i lijepo pozdravljam pravobraniteljicu za dječja prava da vas uputi da slikate ljubav, cvijeće, drveće i majku koja ima dijete u naručju, a ne ovo”, dovikivala je prošlih dana Jadranka Todorić.

“Pogledajte ova dva-tri crvena drva, zar nisu lijepa? Neka se javi netko tko ih je snimio, a ne da snima tugu i jad koju moramo prolaziti jer vi ne snimate cvijeće i leptire’, poručivala je Todorićeva sestra i sugerirala novinarima što bi oni trebali raditi. Slikati cvijeće a ne Kulmerove dvore – i smeće!

Pisalo se o Jadrankinom posinku ali o sinu, svjetski poznatom kardiokirurgu ni riječiInače, do tada se o svim članovima Todorićeve obitelji znalo gotovo sve, gdje putuju, ljetuju, s kim se druže u kakvom luksuzu žive, ali o Jadranki Todorić u medijima se nije moglo pronaći gotovo ništa. Google kao da nikada za nju nije čuo, pisali su mediji. Linked In profil na ime Jadranka Todorić nema ni fotografiju niti detalje o obrazovanju već samo piše da ona radi kao ‘Pension Manager’ u Agrokoru, a što bi to točno značilo, pitali su se mediji, vjerojatno ne zna nitko. Jedino što se o njoj do tada znalo jeste to da je rođena u Kloštar Ivaniću 1952. godine te da je, dok je otac Ante Todorić bio u zatvoru, žena Mira s Ivicom i Jadrankom, živjela na Pantovčaku 198. Čuvali su stan jer je, prema presudi, trebala biti konfiscirana sva Antina imovina.

Dok je Ante Todorić bio u zatvoru, njegova obitelj bila je relativno osigurana budući da je on 1972. iskoristio priliku i otišao u mirovinu, pisao je nedavno Večernji. A Express je objavio da se o samoj Jadranki tek pisalo da je ona, po pričama, bila beskrupulozna. Naime, njen posinak Vedran Bekavac iznio je teške optužbe na Jadrankin račun, a posebnu ju je optužio da mu je pokušala oduzeti poslovnu sposobnost.

“Ne negiram, te sam potpuno svjestan činjenice da sam prebolio dvije epizode teške depresije. Odgovorno tvrdim da utjecaj oca i njegove supruge nije pridonio tj. da je otežao moj oporavak. Patroniziranje, miješanje i utjecanje na rad s psihijatrima i psihoterapeutima rušilo je moje napore i angažman da se oporavim od traumi što prije. U periodu od 11. veljače do ožujka 2011.intenzivno sam radio s dr. Špirom Janovićem na kojega je tata vršio konstantni pritisak, zvao ga učestalo, tražio razgovore s njim te se miješao u psihoterapiju, što je rezultiralo time da je dr.Janović odustao od psihoterapije i suporta, te mislim da bi se moja hospitalizacija izbjegla da nije bilo tako”, ispričao je svojevremeno Bekavac, a prenio tjednik Express.

Čudnovata šutnja

Inače pokojni suprug Jadranke Todorić bio je diplomirani ekonomist koji je radio u Ini Naftaplin. No, ono što se cijelo vrijeme i sve ove godine tajilo ili skrivalo kao zmija noge jeste podatak da Jadranka Todorić osim kćeri Zrinke ima i sina Tomislava Mihaljevića, inače, svjetski poznatog kardiokirurga koji se nalazi na čelu vodeće američke klinike Cleveland, koja ima 50 tisuća zaposlenih. Zanimljivo je da je dr. Tomislav Mihaljević početkom rujna ove godine dao dva velika intervjua – i Jutarnjem i Večernjem listu – u kojima se govorilo o njegovim velikim uspjesima, ali da niti jednom riječju nije spomenuta obitelj Todorić niti njegova majka Jadranka.

Dakle, u jeku afere Agrokor o dr. Mihaljeviću pisalo se i sljedeće: ‘Postići takvu blistavu karijeru u Cleveland klinici, jednoj od pet najboljih u SAD-u, kako je to pošlo za rukom profesoru Mihaljeviću doista je pothvat vrijedan divljenja. U tom mega bolničkom centru, naime, zaposleno je 43.000 ljudi, a među njima, što je najbolji dokaz koliko je konkurencija strašna, čak je 3000 liječnika. Klinika ima godišnji budžet od 7 milijardi dolara’.

Također u tim intervjuima je napisano da poznati kardiokirurg, dr.Mihaljević, koji je nedavno imenovan glavnim direktorom američke klinike Cleveland sa 50 tisuća zaposlenih, gradi novu kliniku u Londonu gdje mu živi bivša supruga Iva Fattorini. A o obitelji Todorić i njegovoj majci Jadranki – niti riječi. Muk! Tek je Jutarnji, nakon što su se mediji raspisali o ratobornoj sestri Ivice Todorića, u moru likova, pod egidom ‘svi Todorićevi ljudi, negdje stidljivo spomenuo taj podatak, i to, stječe se dojam, više da ga sakrije nego da ga istakne.

Zašto se taj podatak skrivao daleko od očiju javnosti sve ove godine (podsjetimo dr. Mihaljević je do sada dao dosta intervjua vodećim hrvatskim medijima), veliko je pitanje. Možda se u narednom periodu i o tome nešto više dozna.

Cleveland Clinic Abu Dhabi
Facebook Comments

Loading...
DIJELI