ŠTO SE MOŽE DOGODITI? Novosel: ‘Treba zaustaviti podizanje cijena najugroženijim osobama, u suprotnom moglo bi doći do demonstracija i prosvjeda’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

O novom valu poskupljenja i kako će to utjecati na građane, u emisiji “U mreži Prvog” Hrvatskog radija govorili su Mladen Novosel, predsjednik SSSH, Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a i Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

Novosel je rekao kako treba zaustaviti podizanje cijena najugroženijim osobama. Naglasio je kako socijalni paketi sami po sebi neće biti dovoljni, te kako će plaće morati rasti. U suprotnom, moglo bi doći do demonstracija i prosvjeda.

“Teško je reći što se može učiniti sada. U listopadu su naglo počele rasti cijene naftnih derivata, tada se samo privremeno zamrznula cijena nafte. Mi smo upozoravali da će to izazvati lančanu reakciju, to je vidljivo sada na početku veljače. Sve cijene su naglo počele rasti”, istaknuo je Novosel.

Ranogajec je rekao da će se cijene električne energije i goriva povećati. te kako bi vlada trebala pronaći pravo rješenje jer spuštanje PDV-a neće biti dovoljno.

Zorić je govorio o uvođenju eura i izlaganju potencijalnoj krizi. Kaže kako je uvođenje eura rizik, te će ubrzo doći i vrijeme kada će najugroženiji građani zahtijevati veće plaće.Facebook Comments

Loading...
DIJELI