SRBI PODIVLJALI ZBOG TIH PROGNOZA! ‘Molim?! ‘Odmah nas šalju kući, a Hrvatima duplo bolje šanse!’

AP Photo/Joe Jaszewski/Guliver Image/Ilustracija

Pred nogometašima Srbije novi je nastup na Svjetskom prvenstvu ali ovoga puta od nastupa u Kataru doista puno očekuju. Malo je reći da euforija trese a oni najoptimističniji žele da Srbija ode i samog kraja.

Suprotno od euforičnih pogleda misle i programi za procjenu šansi za naslov prvaka, pojavile su se neke sasvim druge prognoze. Naime superračunalo je izračunalo kako će Argentina postati prvak svijeta, dok Srbija ima vrlo šanse za taj pothvat, a one iznose 0.8 posto.

Točnije Srbija ima samo 15 posto šansi za proći, na 34 posto je Švicarska, dok je Brazil na uvjerljivih 51 posto. Kamerun je na nuli.

To je jako razljutilo medije u Srbiji, a posebnu analizu donio je list Mondo.

MOLIM!? IZAŠLA PROGNOZA ZA MUNDIJAL, SRBIJA ŽESTOKO PODCIJENJENA; Daju nam manje od jedan posto šanse, kažu da ODMAH idemo kući!” grmi naslov toga lista.Odmah su se osvrnuli i na šanse Hrvatske uspoređujući ih sa svojima.  “Srbiji se daje mizernih 0,8 posto šanse za osvajanje turnira, koliko ima i Meksiko, dok je recimo Hrvatska dobila skoro duplo više, 1,5 posto”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Swiss Football Data (@swissfootballdata)

 Najveće šanse za osvajanje Mundijala matematičari daju Nizozemskoj (15,2 posto), zatim slijedi Belgija s 14,6 posto šanse te Argentina s 12,4 posto. Hrvatska je, pak, prema njima na 13. mjestu favorita s 1,5 posto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI