Soroševa blagajnica, Sanja Sarnavka, pod povećalom Dorha!

Hrvatska javnost imala je priliku vidjeti kako Porezna uprava usred turističke sezone, zbog razlike u stanju blagajne od samo 1 kune, zatvara cijeli hotel, goste baca na ulicu, a vlasnike obrta, svojim poreznim rješenjima, potiče na samoubojstva. Međutim, u slučaju odvjetnice Ljubice Matijević Vrsaljko, privilegirane suradnice Sanje Sarnavke i suradnice Udruge B.a.B.e., to nije bio slučaj...

Čini se da Nada Čavlović Smiljanec, glavna zvijezda Porezne uprave i nekadašnja desna ruka ministra financija, Slavka Linića – protiv koje je otvoren kazneni postupak i podignuta optužnica zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene isprave i pogodovanje stankama u postupku – nije jedina visokopozicionirana djelatnica Porezne uprave RH koja ima putra na glavi.

Kako neslužbeno saznajemo, u Zagrebu je podignuta kaznena prijava pri Općinskom državnom odvjetništvu i protiv Nine Keglović Živičnjak, djelatnice Porezne uprave RH, Odjela za nadzor i to zbog zlouporabe službenog položaja i ovlasti na štetu državnog proračuna.

Pet godina prikrivali porezni kriminal

Naime, Keglović Živković je tijekom poreznog nadzora jedne od najvažnijih suradnica udruge B.a.B.e., odvjetnice Ljubice Matijević Vrsaljko, propustila naplatiti, dakle svjesno i s namjerom, novčanu kaznu nakon utvrđenih nepravilnosti u poslovanju odvjetnice Matijević Vrsaljko u izdavanju fiktivnih računa. Porezni nadzor je obavljen još 2013. godine i vodio se pod poslovnim brojem 513-07-01-62/13-3, klasa: UP/I.471-02/13-02/26, a rješenje je 6. studenoga 2013. godine izdala Porezna uprava RH.

Međutim, stranka u postupku koja je i prijavila korumpiranu odvjetnicu Matijević Vrsaljko, zbog opstrukcije pojedinaca iz Porezne uprave nije punih pet godina uspjevala doći do tog rješenja. U prilogu teksta donosimo jedan takav primjer službenog dopisa Porezne uprave – područni ured Karlovac, iz kojeg je vidljivo ignoriranje stranke u postupku.Zatvaranje očiju pred lupežima

Hrvatska javnost imala je priliku vidjeti kako Porezna uprava usred turističke sezone, zbog razlike u stanju blagajne od samo 1 kune, zatvara cijeli hotel, goste baca na ulicu, a vlasnike obrta, svojim poreznim rješenjima, potiče na samoubojstva. Međutim, u slučaju privilegirane suradnice Sanje Sarnavke i suradnice Udruge B.a.B.e., to nije bio slučaj.

Naime, kazneno prijavljena djelatnica zagrebačke Porezne uprave, slučajno ili ne, zatvorila je oči nad utvrđenim nepravilnostima u poslovanju odvjetničkog ureda Matijević Vrsaljko i propustila naplatiti kaznu, kako neslužbeno saznajemo, veću od 200 tisuća kuna…

Ide i dubinska provjera poslovanja B.a.B.a.

Temeljem toga, kaznena prijava protiv „poreznice“ proširena je i na poslovanje Udruge B.a.B.e., s prijedlogom da financijski Uskok napravi dubinsko snimanje te razvikane udruge s posebnim naglaskom na sumnje u pranje novca i moguće malverzacije u manipuliranju financijskim sredstvima udruge.

Navedene sumnje iskazane su obzirom na okolnosti, da je uvažena Sanja Sarnavka, glavna blagajnica Georga Soroša za Republiku Hrvatsku, a posljednji javni podatak dostupan u javnosti, govori da je samo 2014. godine, preko udruga registriranih u RH, prošlo više od 3 milijarde kuna!!!

B.a.B.e. i turizam na diplomatskoj visokoj peti

Dodatnu sumnju u poslovanje Udruge B.a.B.e. podigla je i istraga koja se vodi u MVEP-u na okolnosti ekskluzivnog gostovanja Sanje Sarnavke u Ženevi, na međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima pri UN-u, kao poticaj na koruptivne radnje, kolokvijalno nazvanih – trgovanje utjecajem na štetu malodobne osobe…

Događaj se dogodio 17. ožujka 2011. godine, a istražitelji posebnog odjela za financijski nadzor poslovanja MVEP-a, trenutno „češljaju“ i pronalaze odgovarajuću dokumentaciju, tko je i kada odobrio to egzotično putovanje na teret državnog proračuna.

Nažalost, i u ovom slučaju upletena je odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko, jer je bila „moderator“ spomenutog turističkog putovanja Sanje Sarnavke i njenog uguravanja u službeni protokol UN-ove konferencije.

Međutim, žalosno je da je nekadašnja pravobraniteljica za djecu RH, taj put u Ženevu ishodovala svojoj suradnici iz Udruge B.a.B.e. kao krajnji rezultat poticanja na koruptivne radnje, a poticateljica se skrivala iza Ureda tadašnjeg predsjednika RH i prve violine ZAMP-a, dr. Ive Josipovića…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI