PROCURILA SVJEDOČENJA ŽARKA PUHOVSKOG: Ovako je nekoć govorio

screenshot

Predsjednik Zoran Milanović ne prestaje s prozivkama na račun političkog analitičara Žarka Puhovskog, pa je stoga o njemu raspravljao i u posljednjem intervjuu na RTL televiziji.

U svojim medijskim istupima predsjednik se poziva na medijske napise iz kolovoza 1972-e godine. Tada je naime Puhovski bio svjedok na suđenju Ivanu Zvonimiru ČičkuDraženu Budiši i drugim vođama studentskog pokreta. Pozivajući se na te napise Milanović ističe kako je Puhovski svjedočenje proširio na opseg optužnice, ali i na krug osumnjipčenih koji su zbog tog svjedočanstva procesuirani.

U medijima iz tog vremena zaista je moguće pronaći napise u svjedočenju Žarka Puhovskog proces je to koji je trajao čak dva dana, a on je u njemju proširio popis na osobe bliske Čičku.


Toga 16. kolovoza davne 72-e godine o Puhovskom je izvještavao Večernji pozivajući se na Čičkov izbor za prorektorata Zagrebačkog sveučilišta. Prema tom tekstu Puhovski se dotakao Čičkove izjave o Književom petku kada je ovaj rekao da se aplaudira njemu i Budišu, ali da ima i drugih koji su s njime surađivali. Puhovski tada nabraja Juru Jurasa, Matka Brdarića, Josipa Tureka i još nekolicinu drugih koje predstavlja kao pokret koji je izašao na scenu. Spominjući Čička ovaj analitičar navodi odbor, a moguće i komitet no u sarkastičnom tonu. U beogradskoj Politici iz tog perioda također se spominju ljudi koje je Puhovski spominjao, a Puhovskog imenuju kao ključnog svjedoka protiv dodstva studentskog pokreta pa se u nekim medijima kaže kako je on dokumentirao i rasvijetlio proces priprema za Budušino ustoličenje u zagrebapčkoj studentskoj organizaciji.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI